Υπόθεση Φλώρου: Κατέθεσαν στην εισαγγελία οι δύο πρώτοι γιατροί – Ο ένας ως ύποπτος

Υπόθεση Φλώρου: Κατέθεσαν στην εισαγγελία οι δύο πρώτοι γιατροί – Ο ένας ως ύποπτος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τον κύκλο των καταθέσεων για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου άνοιξε ο Διευθυντής της Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, κ. Ζακυνθινός. Ο δεύτερος προσήλθε αυτοβούλως στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Αυτοβούλως προσήλθε  στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ένας εκ των γιατρών, που φαίνεται να έχει υπογράψει σε γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο. Κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου για περίπου 2,5 ώρες.

Ο γιατρός συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του προσήλθε στο εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε να έχει βεβαιώσει την υπνική άπνοια του 39χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός δεν περίμενε να κλητευθεί από την εισαγγελία, όπως θα συνέβαινε σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά προτίμησε να προσέλθει άμεσα για κατάθεση. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο γιατρός αποχώρησε με αυτοκίνητο της κρατικής ασφάλειας, ενώ ο δικηγόρος του υποστήριξε πως αυτό συνέβη για να αποφύγει τις κάμερες.

Νωρίτερα σήμερα κατέθεσε ο Διευθυντής της Α Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού κ. Ζακυνθινός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς μεταξύ άλλων και δύο ακόμη γνωματεύσεις που φαίνεται να χρίζουν διερεύνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό, ο ύποπτος, πλέον, διάπραξης αδικημάτων συνάδελφος του, ο οποίος ήταν υπότροφος στο νοσοκομείο, είχε φέρει τον 39χρονο για εξέταση στον Ευαγγελισμό:

“Η γνωμάτευση φέρει τη δική του υπογραφή, ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι εκείνος τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου. Πήγαμε στο Εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στο φάκελο που παραδόθηκε στο ΚΕΠΑ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς αναζητά στην υπόθεση των πιστοποιητικών του επιχειρηματία , ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της “έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού”, “ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού”, “ψευδούς αναφοράς στην αρχή” (δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της “ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος” σε βάρος του ‘Αρη Φλώρου και αντιστοίχως της “παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος” σε βάρος γιατρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα