Υπόθεση Φλώρου: Προθεσμία για το “κύκλωμα” με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Υπόθεση Φλώρου: Προθεσμία για το “κύκλωμα” με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά
Φωτό αρχείου: Ο Αριστείδης Φλώρος αποχωρεί από τα δικαστήρια. Eurokinissi

Στις αρχές του ερχόμενου μήνα αναμένεται να περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι οι 16 ύποπτοι στην υπόθεση των πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών, η ερευνα της οποίας ξεκίνησε με την υφ’ όρων απόλυση του Αριστείδη Φλώρου

Για μία εγκληματική οργάνωση που φαίνεται να «μοίραζε» με το αζημίωτο ιατρικά πιστοποιητικά προκειμένου κρατούμενοι, όπως ο Αριστείδης Φλώρος, να απολύονται υφ’ όρων με τοις ευεργετικές διατάξεις του νόμου λόγω αναπηρίας, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις 16 άτομα ενώπιον της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ανάμεσά τους έγκλειστοι, γιατροί, υπάλληλοι του ΙΚΑ και ένας δικηγόρος, φέρουν την ιδιότητα του υπόπτου και κλήθηκαν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, ωστόσο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις αρχές Φεβρουαρίου ώστε να προετοιμάσουν τις θέσεις τους.

Τα αδικήματα που καλούνται να αντικρούσουν είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της ψευδούς βεβαίωσης. Την ίδια ώρα συνεχίζονται να ερευνώνται και άλλες υποθέσεις που προέκυψαν μετά την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου.

Η αποφυλάκιση του για λόγους υγείας και η μετέπειτα ανάκληση αυτής τον περασμένο Αύγουστο είχε σαν αποτέλεσμα να προκύψουν καταγγελίες και στοιχεία για αντίστοιχες υποθέσεις οι οποίες εξακολουθούν να ελέγχονται από τις αρχές. Είναι ήδη γνωστή η περίπτωση ισοβιότητα καταδικασθέντα για δύο ανθρωποκτονίες, ο οποίος επίσης έχει απολυθεί υφ’ όρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα