Υπόθεση Καρέλι: Για υπόθαλψη εγκληματία κατηγορείται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας

Υπόθεση Καρέλι: Για υπόθαλψη εγκληματία κατηγορείται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας

Ραγδαίες εξελίξεις, στην υπόθεση του θανάτου του ισοβίτη Ιλί Καρέλι, μέσα στις φυλακές Νιγρίτας. Τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Νέα ποινική δίωξη για την υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, άσκησε ο εισαγγελέας Άμφισσας. Αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπευθύνου».

Από τον εισαγγελέα Άμφισσας έχουν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψη 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, ενώ προηγουμένως είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βασανισμό με αποτέλεσμα το θάνατο, για απλό βασανισμό και για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Αναλυτικότερα, οι διώξεις ασκήθηκαν κατά 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και αστυνομικών υπαλλήλων. Μέχρι στιγμής οι διώξεις για το Μαλανδρίνο και κατά των αστυνομικών δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος φρουρών των φυλακών Νιγρίτας νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σερρών, καθώς λύγισε από την πίεση κατά την ανάκριση.

Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας έλυσε το ζήτημα της δικαστικής εντοπιότητας που είχε ανακύψει, ως προς το αν θα διεξαχθεί η ανάκριση στην Άμφισσα ή στην Νιγρίτα Σερρών και αποφάνθηκε ότι η ανάκριση για την επίμαχη υπόθεση θα πραγματοποιηθεί στην Νιγρίτα Σερρών. Το ζήτημα της δικαστικής εντοπιότητας ανέκυψε καθώς κακουργήματα διαπράχθηκαν τόσο στην Άμφισσα όσο και στην Νιγρίτα.

Ακόμη, ο κ. Σκανδάμης με αφορμή τις συνθήκες θανάτου του Ιλί Καρέλι, δήλωσε:«Πρόκειται για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του κράτους δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα