Υπόθεση Κατσίφα: “Ήλθον, είδον και απήλθον” ο Έλληνας αστυνομικός από την Αλβανία

Υπόθεση Κατσίφα: “Ήλθον, είδον και απήλθον” ο Έλληνας αστυνομικός από την Αλβανία
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Άκρως τυπική διαδικασία η ενημέρωση Έλληνα αξιωματικού της ΕΛΑΣ στα Τίρανα από τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας. Όλα έγιναν ορθώς, θεωρούν, και δεν διαπιστώνουν ευθύνες για τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν το περιστατικό στους Βουλιαράτες.

Επέστρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αθήνα ο αξιωματικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που μετέβηκε στα Τίρανα κατόπιν αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ. και του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στις αλβανικές Αρχές, για να ενημερωθεί σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ήταν μία άκρως τυπική διαδικασία για καθαρά διπλωματικούς λόγους, (επίδειξης στοιχειώδους ενδιαφέροντος για τον θάνατο ενός Έλληνα υπηκόου σε ξένο έδαφος) γιατί έτσι έκριναν σωστό να πράξουν το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με ανύπαρκτη όμως προανακριτική αξία και μία διαδικασία απλά λίγο πιο επίσημη από το …fax.

Αυτό βεβαίως είχε αυτή την εξαρχής ανύπαρκτη ουσία σαν ενέργεια, αφού οι Αλβανοί δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουν κάτι παραπάνω από μία απλή και τυπική ενημέρωση του Έλληνα αστυνομικού για τα συμπεράσματα της έρευνας των Αλβανικών Αρχών.

Η ενημέρωση αυτή έγινε δια στόματος του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας και μόλις επέστρεψε ο Έλληνας αξιωματικός ενημέρωσε με την σειρά του τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν εξεπλάγη από την «ενημέρωση» των Αλβανών, αφού όλα κρίθηκαν ορθώς καμωμένα από εκείνους και δεν διαπίστωσαν ευθύνες για τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν στο περιστατικό στους Βουλιαράτες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα