Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Συνελήφθη μάρτυρας για ψευδορκία

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Συνελήφθη μάρτυρας για ψευδορκία

Οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα για το αδίκημα της ψευδορκίας, καθώς, σύμφωνα με το δικαστήριο, απέκρυψε την αλήθεια.

Στη σύλληψη βασικού μάρτυρα για ψευδορκία προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη δίκη για το θάνατο του Μάριου Παπαγεωργίου. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας γύρω από τα όσα προηγήθηκαν της εξαφάνισης του νεαρού, ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να καταθέσει τα πραγματικά περιστατικά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας, ο οποίος προσήλθε μόνο όταν η πρόεδρος διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του, δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής αλλά και της έδρας, δίνοντας, όπως ειπώθηκε, μη πειστικές απαντήσεις. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της εισαγγελέως, που τόνισε: «Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν». Αλλά και η έδρα επεσήμανε το γεγονός και στρεφόμενη προς το μάρτυρας είπε: «Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε».

Οι τοποθετήσεις του ακόμα και για τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με το 73χρονο κατηγορούμενο μετά την εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου, ήταν αντιφατικές. Το δικαστήριο άλλωστε, φανερά ενοχλημένο, συνέχισε να τον σφυροκοπεί με σειρά ερωτήσεων. Αναφορικά με τις φράσεις που ακούγονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο», ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά, ισχυριζόμενος ότι μιλούσαν για δουλειά.

Όσο για την συνομιλία στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ, οι εξηγήσεις που έδωσε, ήταν πάλι αμφιλεγόμενες.

Έδρα: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο “όλα υπό έλεγχο”;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Έδρα: εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

Μάρτυρας: …για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Προς υπεράσπιση του μάρτυρα έτρεξε η σύζυγός του, η οποία βρισκόταν στο ακροατήριο. Απευθυνόμενη στο δικαστήριο υποστήριξε πως ο μάρτυρας πάσχει από διπολική διαταραχή και γι αυτό δεν θυμάται να απαντήσει. Αμέσως αντέδρασε η μητέρα του θύματος ξέσπασε και της είπε κλαίγοντας: «Ντροπή σου! Εσύ δεν έχεις παιδιά; Που είναι ο γιος μου;».

Ευχαριστώ το δικαστήριο

Η τραγική γυναίκα με τη διακοπή της διαδικασίας για τις 21 Νοεμβρίου, δήλωσε: Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκκαλα του παιδιού μου». Η Βαρβάρα Θεοδωράκη παρακάλεσε τον μάρτυρα να πει την αλήθεια, λέγοντας πως «είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά, ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκκαλάκια του παιδιού μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα