Υπόθεση Tor M1: Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη τριών κατηγορουμένων

Υπόθεση Tor M1: Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη τριών κατηγορουμένων
Ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων Eurokinissi

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor M1, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, πραγματοποιήθηκε μέσω της CLAVIS.

Την καταδίκη τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των ρωσικών οπλικών συστημάτων Tor M1 ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Σμπώκος, ο Γιώργος Κάμαρης, επιχειρηματικό στέλεχος και πάλαι ποτέ δικαιούχος της εταιρείας Clavis, και ο διαχειριστής περιουσίας Πέτρος Χριστοδουλίδης. Αντίθετα, ζήτησε την απαλλαγή του δεύτερου διαχειριστή περιουσίας, Γιώργου Χριστοδουλίδη, και του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor M1, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, πραγματοποιήθηκε μέσω της CLAVIS. Η εταιρία φέρεται να ιδρύθηκε από τον κατηγορούμενο Γ. Καμάρη με διαχειριστές τους αδελφούς Χριστοδουλίδη, ενώ εμφανίζεται ότι ήταν «συμφερόντων Σμπώκου». Συνολικά -κατά τη δικογραφία- στην CLAVIS διοχετεύθηκαν και διακινήθηκαν χρηματικά ποσά ύψους περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται να αποτέλεσαν τη «μίζα» που κατηγορείται ότι έλαβε ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών από τα 90 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως «δώρο» για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα