Ζάχος Χατζηφωτίου: Η σπάνια συνέντευξη Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ και το αξέχαστο “Πεντάλεπτο”

Ζάχος Χατζηφωτίου: Η σπάνια συνέντευξη Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ και το αξέχαστο “Πεντάλεπτο”
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου Eurokinissi

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ένας αυθεντικός bon viveur, έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την εκπομπή "Το πεντάλεπτο", ενώ είχε πάρει μια σπάνια συνέντευξη από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο -και οχι μόνο- η είδηση του θανάτου του Ζάχου Χατζηφωτίου, σήμερα, Παρασκευή (30/09), σε ηλικία 99 ετών. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν πάντα καλοντυμένος και γοητευτικός. Σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση επίκεντρο ήταν ο πύρινος λόγος του, ενώ άφθονο ήταν το χιούμορ του και ο αυτοσαρκασμός.

Ο ίδιος είχε καταφέρει να πάρει μια σπάνια συνέντευξη από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Μάρτιο του 1990. Όπως ανέφερε, μάλιστα ο ίδιος στην αρχή της εκπομπής, οι τρείς τους ήταν καλοί φίλοι.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ εμφανίστηκαν στη βραδινή εκπομπή με οικοδεσπότη το Ζάχο Χατζηφωτίου, 15 χρόνια μετά το διαζύγιό τους, και έμοιαζαν σαν να μην είχαν χωρίσει ποτέ.

Εμείς οι δυο μαζί θα τελειώσουμε, δεν ξέρω ποιος θα φύγει πρώτος, αλλά θα ήθελα να φύγουμε μαζί κάποια στιγμή” έλεγε χαρακτηριστικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην εκπομπή, με τον Παπαμιχαήλ να σημειώνει πως “ένα είναι σίγουρο, να πιστεύεις πάντα, ότι σε αγαπάω πάρα πολύ“.

Η εκπομπή προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τους πρώτους μήνες της μετάδοσης σήματος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Η Ελλάδα τότε βρισκόταν σε μια δύσκολο περίοδο, με την οικουμενική κυβέρνηση, με “μαύρα πρωτοσέλιδα” στις εφημερίδες της χώρας.

“Το μόνο σταθερό σημείο αυτής της κλυδωνιζόμενης χώρας είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη” διαβάζει ο κ. Χατζηφωτίου μέσα από άρθρο της εφημερίδας τα ΝΕΑ.

Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής. Η εκπομπή ξεκίνησε με τον τίλτο “Η εκπομπή του Ζάχου Χατζηφωτίου”, ωστόσο έμεινε γνωστή ως “Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου“.

Η διάρκειά της πέντε λεπτά (όπως αναφέρει και ο τίτλος της) και τα θέματα που παρουσίαζε είχαν να κάνουν με την καθημερινή επικαιρότητα.

Από την εκπομπή, φυσικά δεν έλειπαν τα καυστικά και χιουμοριστικά σχόλια του παρουσιαστή της, Ζάχου Χατζηφωτίου, για την επικαιρότητα.

Η εκπομπή προβαλλόταν κάθε Παρασκευή, ενώ σταμάτησε με απόφαση της Αλλαγής της Διεύθυνσης της ΥΕΝΕΔ μετά τις εκλογές του 1981.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version