news 24/7

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ο Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Επιτυχία διεθνούς βεληνεκούς η έγκριση του σχεδίου "Ηρακλής" - Προαναγγελία "Ηρακλή ΙΙ"

Ο κ. Ζαββός χαρακτήρισε επιτυχία διεθνούς βεληνεκούς χαρακτήρισε την έγκριση του σχεδίου το οποίο οριστικοποιήθηκε μετά έξι εβδομάδες έντονων διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Το υπουργείο Οικονομικών

Άθλος παραμένει η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων από τον "Ηρακλή"

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο "Ηρακλής" για την ταχεία εκκαθάριση των κόκκινων δανείων βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται ότι η κάθε μια από τις εμπορικές τράπεζες θέλει έναν δικό της άθλο.

Κόσμος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Οι 120 δόσεις πάνε στην παράταση

Παράταση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα δοθεί μάλλον στο παρά πέντε της λήξης της προθεσμίας στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να πείσει και τους δανειστές ότι το μέτρο έχει αποτέλεσμα. Ποια προβλήματα υπάρχουν

Moody's

Θεσμικές και αναπτυξιακές αδυναμίες βλέπει για την Ελλάδα η Moody’s

Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την αναβάθμιση της χώρας μας, σύμφωνα με τον Οίκο Moody's - Τονίζει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να αναβαθμιστεί, αν η νέα κυβέρνηση συνέχιζε να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην ευρωζώνη.

Εικόνα από το κτίριο της Εθνικής τράπεζας στην Αθήνα

Ρυθμίστηκαν τα δύο πρώτα στεγαστικά δάνεια από το νέο νόμο Κατσέλη

Οι πολίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα του νέου νόμου Κατσέλη.

Ο Αντρέα Ενρία

Οι 5 εντολές του Ευρωπαίου Υπερεπόπτη για "κόκκινα" δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας

Μπορεί να ήταν συνάντηση γνωριμίας αλλά δεν ήταν χωρίς νόημα η χθεσινή συνάντηση του επικεφαλής του ενιαίου ευρωπαϊκού εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών με τον Πρωθυπουργό.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Κόκκινα δάνεια: Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να μπείτε στη ρύθμιση

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και που μπορείτε να καλείτε για απορίες.

Ουρά σε ταμείο τράπεζας - Φωτογραφία αρχείου)

Πότε κινδυνεύουν με κατάσχεση από την εφορία οι "κομμένοι" του νέου νόμου Κατσέλη

Ο νέος νόμος προστατεύει τους δανειολήπτες με κόκκινα στεγαστικά δάνεια ακόμη και με την προέγκρισή τους από το σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα ακόμη και αν η ρύθμιση δεν περιλαμβάνει και τα χρέη προς το δημόσιο

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)

Νέος νόμος Κατσέλη: Έως 50% η επιδότηση της δόσης στεγαστικού - Εντός της ημέρας η απόφαση στο ΦΕΚ

Επιδότηση έως και 50% στην δόση για στεγαστικά δάνεια ιδιωτών και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια θα προσφέρει η ένταξη στο νέο νόμο Κατσέλη - Τα κριτήρια όπως αναλυτικά τα εξήγησε στον News 24/7 στους 88.6 ο Ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς

Καββαθάς: Θετική η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στον News 24/7 εκτίμησε ότι εάν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, που είναι ένα από τα αγκάθια, δεν θα προχωρήσει η ελληνική οικονομία και εξέφρασε την ελπίδα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια να κάνει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Προστασία πρώτης κατοικίας: Μειώνεται στις 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων

Πρόκειται επί της ουσίας για το υπόλοιπο επιχειρηματικό δάνειο που από 130.000 ευρώ πέφτει στα 100.000. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι ο περιορισμός της "περίμετρου" ήταν απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει "πράσινο" φως από τους θεσμούς για το νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων, καθώς ζητούσαν "σιγουριά ότι δεν θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο".

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Θετική υποδοχή από τους φορείς στο νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων

Θετικά αντιμετώπισαν το νέο πλαίσιο οι εκπρόσωποι των τραπεζών, καθώς κι οι εκπρόσωποι των εμπόρων κατά την ακρόαση των φορέων. Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών και, κυρίως, των δικηγορικών συλλόγων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή

Δραγασάκης για "κόκκινα δάνεια": Η κυβέρνηση λειτούργησε ως εκπρόσωπος των δανειοληπτών

Ο υπουργός Οικονομίας κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε έμφαση ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που τα δάνεια των εμπόρων εντάσσονται σε πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων και προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ έκανε λόγο για αποτέλεσμα συμβιβασμού,

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Τα "μυστικά" του νέου νόμου Κατσέλη - Τι κλείδωσε και τι μένει ανοιχτό

Ο νέος νόμος θέτει μια περίμετρο σαφώς χαμηλότερη από αυτή του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη αλλά θα μπορεί να περιλάβει για πρώτη φορά και επιχειρηματικά δάνεια με προσημείωση πρώτης κατοικίας. Αναλυτικά τα κριτήρια υπαγωγής στο πλαίσιο και οι όροι της ρύθμισης.

Άποψη των ακινήτων της Αθήνας από το λόφο του Λυκαβηττού

Προστασία πρώτης κατοικίας: Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε

Το News 24/7 παρουσιάζει την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αναλυτικά οι προτεινόμενες διατάξεις και η αιτιολογική έκθεση. Τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, το ύψος της προστασίας και το ανώτατο όριο των καταθέσεων.

Φωτό αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με στόχο συμφωνία έως τις 5 Απριλίου

Απομακρύνεται πλέον η πιθανότητα να κλειδώσει η εκταμίευση της δόσης των 970 εκ ευρώ στο σημερινό EWG καθώς δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο Δημήτρης Μάρδας

Μάρδας: Στις κάλπες θα γίνει σύγκριση ανάμεσα στην πραγματική κατάσταση και την εικονική πραγματικότητα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πεποίθησή ότι οι διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι τόσο έντονες.

Φωτό αρχείου από συνεδρίαση του Eurogroup

Προστασία πρώτης κατοικίας: Στο κρίσιμο Eurogroup του Απριλίου με ψηφισμένο νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι ανοιχτή σε συζήτηση για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών, όμως δεν πρόκειται να αλλάξει τον πυρήνα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια που στηρίζεται στην συμφωνία της με τις τράπεζες. Μηνύματα από τους θεσμούς ότι κάτι τέτοιο θα εκληφθεί ως “μονομερής” ενέργεια.

Το Υπουργείο Οικονομικών

Προστασία πρώτης κατοικίας: Με "μίνιμουμ συμφωνία" των δανειστών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή

Το θέμα έχει παραπεμφθεί σε τεχνικά κλιμάκια με στόχο να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό τα τρία πεδία στα οποία υπάρχουν διαφορές ή ζητούνται διευκρινήσεις από τους θεσμούς.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Παρά τα "αγκάθια", η κυβέρνηση περιμένει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

Με δεδομένο όμως ότι τώρα η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια σε μνημόνιο και η προσπάθεια για τη μείωση των "κόκκινων δανείων" βρίσκεται καθ΄οδόν και επιχειρήματα η λύση εκτιμάται ότι μπορεί και να βρεθεί έστω και στο παρά πέντε της προθεσμίας.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαπραγματευθεί το θέμα των "κόκκινων δανείων"

"Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαπραγματευτεί μείζονα ζητήματα όπως το θέμα της επίλυσης των κόκκινων δανείων και να διασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών που έπληξε η κρίση" σύμφωνα με τον Φ. Σαχινίδη.