news 24/7

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Κόκκινα δάνεια: Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να μπείτε στη ρύθμιση

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και που μπορείτε να καλείτε για απορίες.

Ουρά σε ταμείο τράπεζας - Φωτογραφία αρχείου)

Πότε κινδυνεύουν με κατάσχεση από την εφορία οι "κομμένοι" του νέου νόμου Κατσέλη

Ο νέος νόμος προστατεύει τους δανειολήπτες με κόκκινα στεγαστικά δάνεια ακόμη και με την προέγκρισή τους από το σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα ακόμη και αν η ρύθμιση δεν περιλαμβάνει και τα χρέη προς το δημόσιο

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)

Νέος νόμος Κατσέλη: Έως 50% η επιδότηση της δόσης στεγαστικού - Εντός της ημέρας η απόφαση στο ΦΕΚ

Επιδότηση έως και 50% στην δόση για στεγαστικά δάνεια ιδιωτών και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια θα προσφέρει η ένταξη στο νέο νόμο Κατσέλη - Τα κριτήρια όπως αναλυτικά τα εξήγησε στον News 24/7 στους 88.6 ο Ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς

Καββαθάς: Θετική η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στον News 24/7 εκτίμησε ότι εάν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, που είναι ένα από τα αγκάθια, δεν θα προχωρήσει η ελληνική οικονομία και εξέφρασε την ελπίδα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια να κάνει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Προστασία πρώτης κατοικίας: Μειώνεται στις 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων

Πρόκειται επί της ουσίας για το υπόλοιπο επιχειρηματικό δάνειο που από 130.000 ευρώ πέφτει στα 100.000. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι ο περιορισμός της "περίμετρου" ήταν απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει "πράσινο" φως από τους θεσμούς για το νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων, καθώς ζητούσαν "σιγουριά ότι δεν θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο".

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Θετική υποδοχή από τους φορείς στο νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων

Θετικά αντιμετώπισαν το νέο πλαίσιο οι εκπρόσωποι των τραπεζών, καθώς κι οι εκπρόσωποι των εμπόρων κατά την ακρόαση των φορέων. Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών και, κυρίως, των δικηγορικών συλλόγων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή

Δραγασάκης για "κόκκινα δάνεια": Η κυβέρνηση λειτούργησε ως εκπρόσωπος των δανειοληπτών

Ο υπουργός Οικονομίας κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε έμφαση ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που τα δάνεια των εμπόρων εντάσσονται σε πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων και προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ έκανε λόγο για αποτέλεσμα συμβιβασμού,

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Τα "μυστικά" του νέου νόμου Κατσέλη - Τι κλείδωσε και τι μένει ανοιχτό

Ο νέος νόμος θέτει μια περίμετρο σαφώς χαμηλότερη από αυτή του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη αλλά θα μπορεί να περιλάβει για πρώτη φορά και επιχειρηματικά δάνεια με προσημείωση πρώτης κατοικίας. Αναλυτικά τα κριτήρια υπαγωγής στο πλαίσιο και οι όροι της ρύθμισης.

Άποψη των ακινήτων της Αθήνας από το λόφο του Λυκαβηττού

Προστασία πρώτης κατοικίας: Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε

Το News 24/7 παρουσιάζει την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αναλυτικά οι προτεινόμενες διατάξεις και η αιτιολογική έκθεση. Τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, το ύψος της προστασίας και το ανώτατο όριο των καταθέσεων.

Φωτό αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με στόχο συμφωνία έως τις 5 Απριλίου

Απομακρύνεται πλέον η πιθανότητα να κλειδώσει η εκταμίευση της δόσης των 970 εκ ευρώ στο σημερινό EWG καθώς δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο Δημήτρης Μάρδας

Μάρδας: Στις κάλπες θα γίνει σύγκριση ανάμεσα στην πραγματική κατάσταση και την εικονική πραγματικότητα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πεποίθησή ότι οι διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι τόσο έντονες.

Φωτό αρχείου από συνεδρίαση του Eurogroup

Προστασία πρώτης κατοικίας: Στο κρίσιμο Eurogroup του Απριλίου με ψηφισμένο νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι ανοιχτή σε συζήτηση για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών, όμως δεν πρόκειται να αλλάξει τον πυρήνα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια που στηρίζεται στην συμφωνία της με τις τράπεζες. Μηνύματα από τους θεσμούς ότι κάτι τέτοιο θα εκληφθεί ως “μονομερής” ενέργεια.

Το Υπουργείο Οικονομικών

Προστασία πρώτης κατοικίας: Με "μίνιμουμ συμφωνία" των δανειστών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή

Το θέμα έχει παραπεμφθεί σε τεχνικά κλιμάκια με στόχο να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό τα τρία πεδία στα οποία υπάρχουν διαφορές ή ζητούνται διευκρινήσεις από τους θεσμούς.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Παρά τα "αγκάθια", η κυβέρνηση περιμένει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

Με δεδομένο όμως ότι τώρα η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια σε μνημόνιο και η προσπάθεια για τη μείωση των "κόκκινων δανείων" βρίσκεται καθ΄οδόν και επιχειρήματα η λύση εκτιμάται ότι μπορεί και να βρεθεί έστω και στο παρά πέντε της προθεσμίας.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαπραγματευθεί το θέμα των "κόκκινων δανείων"

"Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαπραγματευτεί μείζονα ζητήματα όπως το θέμα της επίλυσης των κόκκινων δανείων και να διασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών που έπληξε η κρίση" σύμφωνα με τον Φ. Σαχινίδη.

Γενική εικόνα ακίνητα

Προστασία πρώτης κατοικίας: Ομόφωνα ολοκληρώθηκε το πλαίσιο της νέας ρύθμισης

Συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας, σημείωναν ότι άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας

Βήματα σύγκλισης έκαναν Στουρνάρας-Τσακαλώτος για τα κόκκινα δάνεια

Συμπληρωματικά στο σχέδιο του ΤΧΣ, το σχέδιο της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια - Το σχέδιο έχει ήδη αποσταλεί από την περασμένη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)

Τραπεζικά στελέχη: Ανοίγει ο δρόμος για χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Η νέα νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες ή μέρες, ανοίγει το δρόμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας, υπογραμμίζουν τραπεζικά στελέχη.

Στιγμιότυπο από την Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία της πρώτης κατοικίας: Τι συμφωνήθηκε, τι άλλαξε και τα κενά στον δρόμο για τη Βουλή

Οι τραπεζίτες ζήτησαν να ισχύσει ένα ενιαίο πλαίσιο με βάση το οποίο θα μπορεί ένα φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσκολία να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του σε τράπεζες και Δημόσιο, στο οποίο θα ενταχθεί και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Γενική εικόνα ακίνητα

Συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζιτών: Τις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Οριστική και στις τελευταίες λεπτομέρειες η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Την ερχόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο στη Βουλή. Τι προβλέπεται για τους 160.000 δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια της νέας ρύθμισης.

Φωτογραφία αρχείου

Στα 139 δισ. ευρώ τα χρέη σε εφορία και ταμεία - Επιτακτική η ανάγκη των 120 δόσεων για όλους

Παρά την ανάκαμψη της οικονομίας οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ταμεία αυξήθηκαν σε καθαρή βάση κατά 4,9 δισ. ευρώ που μεταφράζεται σε 406 εκατ. ευρώ περισσότερες κόκκινες οφειλές κάθε μήνα..

Μητσοτάκης: Μέτρα για τους συνεπείς δανειολήπτες στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Μητσοτάκης: Μέτρα για τους συνεπείς δανειολήπτες στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των τραπεζών.

Συμφωνία Τραπεζιτών - Κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συμφωνία Τραπεζιτών - Κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει η αντικειμενική αξία του ακινήτου να είναι μέχρι 250.000 ευρώ και έως 130.000 ευρώ το υπολειπόμενο δάνειο- Επίσης θα υπάρξουν επιμηκύνσεις έως 25 χρόνια και μειωμένο επιτόκιο από 4% στο 2%.

Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Σενάρια φαντασίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Η απάντηση Σπυράκη.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

Κύμα ελαφρύνσεων φέρνει η λύση των "κόκκινων" δανείων

Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του διαδόχου σχήματος για το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης στο Μαξίμου.