news 24/7

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Συμφωνία Τραπεζιτών - Κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συμφωνία Τραπεζιτών - Κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει η αντικειμενική αξία του ακινήτου να είναι μέχρι 250.000 ευρώ και έως 130.000 ευρώ το υπολειπόμενο δάνειο- Επίσης θα υπάρξουν επιμηκύνσεις έως 25 χρόνια και μειωμένο επιτόκιο από 4% στο 2%.

Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Σενάρια φαντασίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Η απάντηση Σπυράκη.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

Κύμα ελαφρύνσεων φέρνει η λύση των "κόκκινων" δανείων

Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του διαδόχου σχήματος για το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης στο Μαξίμου.

Γιάννης Δραγασάκης

Δραγασάκης: Εντός Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου το νέο πλαίσιο για τα "κόκκινα" δάνεια

«Χρεοκοπήσαμε, το ξεχνάμε αυτό κι απαιτούμε να έχουμε το ίδιο επιτόκιο με τη Πορτογαλία;» αναρωτήθηκε σχετικά με την κριτική για το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Συζητάμε κόκκινα δάνεια, νόμο Κατσέλη - Προχωράμε σε αύξηση κατώτερου μισθού

"Σε ότι αφορά το διάδοχο του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη, έχει τεθεί το πλαίσιο σε συζήτηση και μένουν να συζητηθούν οι λεπτομέρειες" σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Υπουργείο Εργασίας, Γραφεία στην Αθήνα, Αρχείο

"Κόκκινα" δάνεια: Συμφωνία για επιτάχυνση

Την επιτάχυνση των παρεμβάσεων για τα κόκκινα δάνεια συμφώνησαν θεσμοί και οικονομικό επιτελείο, ενώ σήμερα θα εξετάσουν το κόστος ενδεχόμενων δικαστικών αποφάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών

Τριπλός στόχος: Σχέδιο για κόκκινα δάνεια, έξοδος στις αγορές, αξιολόγηση

Η τελική φάση του σχεδίου για την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων, το πρώτο μεταμνημονιακό ομόλογο και μια επιτυχής δεύτερη αξιολόγηση είναι οι τρεις στόχοι του ΥΠΟΙΚ για το επόμενο 15ήμερο.

Φωτογραφία αρχείου

Τσακαλώτος: Πρόγραμμα εγγυήσεων για ταχύτερη εκκαθάριση των κόκκινων δανείων

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στον News 24/7 στους 88,6 εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας πως οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και δεν κινδυνεύουν, ενώ όσον αφορά στην άρση των capital controls είπε, πως κάθε δύο μήνες υπάρχει χαλάρωση και μέχρι το τέλος του χρόνου οι περιορισμοί θα μείνουν ελάχιστοι.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση Τσίπρα -Τραπεζιτών στο Μαξίμου

Δίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη- Νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα παραταθεί το ισχύον καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Τι αποφασίστηκε στις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με το  Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Φωτογραφία αρχείου

Κόκκινα δάνεια: "Πιο ριζικές λύσεις" ζητά ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ

Ο Μάρτιν Τσούρντα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου σημείωσε ότι δεν έχουμε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και ζητά περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε οι τράπεζες να δανείζουν ξανά χρήμα.

Φωτογραφία αρχείου

Κομισιόν: Τέλος χρόνου για την προστασία πρώτης κατοικίας – Τι ζητά η Επιτροπή για τα κόκκινα δάνεια

Λύση - πρόταση μέσα σε ασφυκτική προθεσμία 40 ημερών θα πρέπει να παρουσιάσουν τα συναρμόδια υπουργεία οικονομικών και οικονομίας αν θέλουν να παρατεθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Φωτογραφία αρχείου

Επιδότηση "κόκκινων" στεγαστικών δανείων: Από 1/1/2019 και έως 95% του ποσού

Ποιους αφορά η εφαρμογή του μέτρου για την επιδότηση, που θα ισχύσει από την αρχή του επόμενου έτους, στο πλαίσιο σειράς βελτιωτικών μέτρων για την προστασία δανειοληπτών με "κόκκινα" δάνεια.

Στιγμιότυπο από την ΔΟΥ Τρικάλων

Χρέη στην Εφορία: Πώς μπορείτε να αποφύγετε την κατάσχεση λογαριασμού

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας φορολογούμενος που χρωστά στην εφορία είναι να αγνοήσει την οφειλή αφού -ακόμη κι αν δεν μπορεί να πληρώσει- υπάρχουν τρόποι τουλάχιστον να... επιβιώσει.

"Πλάτη" από το δημόσιο για να αυξηθεί η ρευστότητα των τραπεζών

"Πλάτη" από το δημόσιο για να αυξηθεί η ρευστότητα των τραπεζών

Πώς λειτουργεί το εργαλείο της Προστασίας Απώλειας Περιουσιακού Στοιχείου (APS) με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου από τα κόκκινα δάνεια και την αύξηση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας

Κόλλιας: Υπερβολική η αντίδραση των αγορών

Στο γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται και εκτός προγράμματος και εκτός αγορών απέδωσε τα όσα έγιναν χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Κομισιόν: Οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για τα "κόκκινα δάνεια"

Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης το 2015, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις και τώρα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη διαδικασία επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο Μ. Σχοινάς.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ξεκινά η πρώτη διαπραγμάτευση όχι πια για μέτρα αλλά για ελαφρύνσεις

Συντάξεις, κατώτατος μισθός, κόκκινα δάνεια, αποκρατικοποιήσεις και αλλαγές στο Δημόσιο στο "τραπέζι" της διαπραγμάτευσης. Τις ελληνικές αρχές θα εκπροσωπήσουν σε όλα τα θέματα ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ όλα θα συζητηθούν με βάση την επίσημη ατζέντα.

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απατεώνων που έταζαν "λύσεις" σε κόκκινα δάνεια

Η σπείρα των απατεώνων συνέλεγε πληροφορίες για άτομα που είχαν χρέη στα Δημόσια Ταμεία είτε τραπεζικές οφειλές και τα προσέγγιζε. Έταζαν δήθεν λύσεις και ξάφριζαν μέχρι και την τελευταία δεκάρα από τα θύματά τους.

O γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης

Κουρμούσης: Απλοποιείται η διαδικασία υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους επεσήμανε πως διατηρείται το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς άλλα και ο τραπεζικός λογαριασμός καταθέσεων από κατασχέσεις

Φωτογραφία αρχείου

Σπάσιμο των "κόκκινων δανείων" και πάγωμα οφειλής ζητά ο SSM

Ο εποπτικός βραχίωνας της ΕΚΤ, αξιολογεί πως ο διαχωρισμός των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων σε δύο κομμάτια, αποτελεί μία λύση συμφέρουσα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις ίδιες τις τράπεζες. Αναλυτικά όσα προτείνει

Strees Tests

H επόμενη μέρα των stress tests

Πώς συνδέονται stress tests και κόκκινα δάνεια. Γιατί οι τράπεζες ετοιμάζουν νέες εκδόσεις ομολόγων. Τι συζητείται στην αγορά παραμονές της επίσημης ανακοίνωσης από την ΕΚΤ το Σάββατο

Φωτογραφία αρχείου

"Κάνει πίσω" η ΕΚΤ στο θέμα της αυστηροποίησης των κανόνων για τα παλαιά "κόκκινα" δάνεια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, μετά τις πολιτικές αντιδράσεις, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την απόσυρση των σχεδιαζόμενων κανόνων που θα υποχρέωναν τις τράπεζες να σχηματίζουν μεγαλύτερες προβλέψεις για το απόθεμα των "κόκκινων" δανείων τους

Τράπεζα της Ελλάδος

Αξιολόγηση 'πακέτο' με κόκκινα δάνεια

Σαφή μηνύματα και δεσμεύσεις για επίσπευση των διαδικασιών μείωσης των "κόκκινων" δανείων και τήρηση των στόχων που έχουν τεθεί, απαιτεί η τρίτη αξιολόγηση που είναι προ των πυλών. Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα. Κυβέρνηση και τράπεζες "βάζουν τα δυνατά τους"

Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδο΄'υ Ευελπίδων την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δικαιώθηκε δανειολήπτρια με αναπηρία στην προσφυγή της κατά τράπεζας και εισπρακτικής

Η δικαστική απόφαση αποζημιώνει τη γυναίκα για ηθική βλάβη, επιδικάζοντας το ποσό των 6.000 ευρώ. Υπεύθυνη η τράπεζα για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων στην εισπρακτική, χωρίς την ενημέρωση της δανειολήπτριας

'In Defence of Europe' book presentation by Loukas Tsoukalis at National Museum of Contemporary Art (EMST), in Athens, on Jan. 26,2017 /     '   '    ,      (),  ,  26 , 2017

Πιέσεις Στουρνάρα στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια: 'Κινητοποιηθείτε και πουλήστε'

Παρά τα προβλήματα στη διαχείριση των επισφαλών δανείων, η κατάσταση είναι εντός ελέγχου. Τι δείχνουν τα στοιχεία των προβλέψεων, ποιά μέτρα λαμβάνονται, πόσο αυξάνονται οι στόχοι για το ΄18. Έκκληση Στουρνάρα για πωλήσεις δανείων

Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τράπεζες: Δημοπρατούν ακίνητά τους για να διαχειριστούν κόκκινα δάνεια

Με πώληση ιδίων ακινήτων , οι τράπεζες διαχειρίζονται τα “κόκκινα δάνεια”. Εναμιση μήνα πριν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και πέραν της κλασικής διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία, οι τράπεζες, αξιοποιούν και ένα άλλο “ατού”: την πώληση ιδίων ακινήτων τους ( που έχουν περιέλθει στη ακίνητη περιουσίας της από παλαιές καταπτώσες εγγυήσεις)

ΤΡΑΠΕΖΑ

Οι δανειστές για τα κόκκινα δάνεια: Μην τα διαγράφετε, πουλήστε τα ακίνητα

Λόγω υπερβολικής χρήσης της επιλογής των διαγραφών ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι θεσμοί προτείνουν στις τράπεζες να ρίξουν το βάρος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να πουλήσουν τα άπειρα ακίνητα που έχουν φορτωθεί από κόκκινα και "αγύριστα" δάνεια

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με ομιλητές τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Κουρμούσης: 40.000 χρήστες επισκέφτηκαν την πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι 7.300 επισκέπτες περιηγήθηκαν στην πλατφόρμα, 2.300 άρχισαν να συμπληρώνουν τις φόρμες και 150 άρχισαν ήδη να καταχωρούν τα χρέη τους.