ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Νίκη Κεραμέως

Κολλέγιο Αθηνών: Κάλυψη - απόκρυψη από την Κεραμέως για τον κανονισμό περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Κολλεγίου Αθηνών που εντόπισε ο Συνήγορος του Πολίτη. Σκουρλέτης: "Χλιαρή και εκπρόθεσμη απάντηση, η οποία ουδόλως λύνει το θέμα".

Νίκη Κεραμέως

Κολλέγιο Αθηνών: Σιωπή Κεραμέως για τον προβληματικό κανονισμό περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αν και κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή δεν έχει πει κουβέντα εδώ και ένα μήνα για το ζήτημα του προβληματικού κανονισμού του Κολλεγίου Αθηνών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τι συμβαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών;

Τι συμβαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών;

Ένα ιστορικό σχολείο, όπου φοιτούν οι μελλοντικοί ηγέτες της πολιτικοκοινωνικής ζωής του τόπου, δεν μπορεί να επιτρέπει σκιές συγκάλυψης, ιδιαίτερα σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται, όποιο και αν είναι το κόστος.

Στεντούμη για Κολλέγιο Αθηνών: Ο κανονισμός περί σεξουαλικής παρενόχλησης πρέπει να αποσυρθεί

Στεντούμη για Κολλέγιο Αθηνών: Ο κανονισμός περί σεξουαλικής παρενόχλησης πρέπει να αποσυρθεί

Η εξειδικευμένη σε θέματα έμφυλης βίας δικηγόρος Ιωάννα Στεντούμη γράφει για το πόσο προβληματικός είναι ο κανονισμός που έχει εκπονήσει το Κολλέγιο Αθηνών για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Έλενα Ακρίτα για Κολλέγιο Αθηνών: Αν υπάρχει πρόθεση συγκάλυψης εμείς θα είμαστε εδώ

Η Έλενα Ακρίτα, στο 34ο Podcast της στο NEWS 24/7 μιλά για τον κανονισμό του Κολλεγίου Αθηνών για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και τονίζει ότι θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κολλέγιο Αθηνών: Στη Βουλή το θέμα του προβληματικού κανονισμού περί σεξουαλικής παρενόχλησης - Ερώτηση στην Κεραμέως

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για το ζήτημα που ανέδειξε το NEWS 24/7 σχετικά με τον προβληματικό κανονισμό του Κολλεγίου Αθηνών περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Ο κανονισμός ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν μπορεί να προάγει τη σιωπή των θυμάτων

O κανόνας της σιωπής

Η διαφύλαξη της φήμης ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, που θέλει να λειτουργεί ως "φάρος" της ελληνικής κοινωνίας, θα έπρεπε να περνά μέσα από την διαφάνεια και την ευαισθησία για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο κανονισμός του Κολλεγίου Αθηνών, που ευνοεί την.. σιωπή και η ανάγκη παρέμβασης της υπουργού Παιδείας.

Κολλέγιο Αθηνών: Γνωμοδότηση - κόλαφος από τον Συνήγορο του Πολίτη για τον κανονισμό περί παρενοχλήσεων - Κίνδυνος εκφοβισμού των θυμάτων

Κολλέγιο Αθηνών: Γνωμοδότηση - κόλαφος από τον Συνήγορο του Πολίτη για τον κανονισμό περί παρενοχλήσεων - Κίνδυνος εκφοβισμού των θυμάτων

Πολύ μεγάλα κενά έχει ο Κανονισμός σχολικού έτους 2021 -2022 του Κολλεγίου Αθηνών σχετικά με την πρόληψη περιστατικών παρενόχλησης, ο οποίος κοινοποιήθηκε στους γονείς των μαθητών. Το γεγονός αυτό διαπίστωσε με γνωμοδότησή του ο Συνήγορος του Πολίτη. Προβληματισμός για τις διατάξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε συγκάλυψη υπόθεσεων.