ΚΩΣΤΑΣ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα (Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 1974) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από τον Ιούλιο του 2019. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 1974, με καταγωγή από την Πρώτη Σερρών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης. Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Από το 2004 και μέχρι το 2015 εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε Ναυτιλιακή Εταιρεία, με έδρα τον Πειραιά. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Σερρών. Από τις 18 Νοεμβρίου 2016, ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος της ΝΔ. Στις Εθνικές Εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Σερρών.

Σιδηρόδρομος

Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: "Ο σιδηρόδρομος έχει καταρρεύσει με ευθύνη των κ.κ. Μητσοτάκη - Καραμανλή"

Οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Σαρακιώτης στόχευσαν εναντίον του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Μεταφορών για το νέο πρόβλημα που προέκυψε τη Δευτέρα στο σιδηρόδρομο.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Κώστας Καραμανλής: Το ελληνικό κράτος δεν είναι πια "ψηφιακά αναλφάβητο" όπως πριν τρία χρόνια

Για ψηφιακή επανάσταση έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, χαρακτηρίζοντας τη χώρα παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα αυτό.

Ο Κώστας Καραμανλής επιθεωρεί τα έργα στον οδικό άξονα Καλλονή - Σιγρί στη Λέσβο

Κώστας Καραμανλής: Τρία μεγάλα έργα γίνονται πραγματικότητα στη Λέσβο – Σεβασμός στο έργο του Λιμενικού Σώματος

Στη Λέσβο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. "Το 2022 αυτό το νησί δεν έχει καμία σχέση με το 2019" τόνισε ο Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στα έργα που γίνονται εκεί.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Με τον νέο ΚΟΚ θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα

Στόχος μας δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό τιμωρητικό χαρακτήρα, δήλωσε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής αναφορικά με τα διόδια και τον ΒΟΑΚ. "Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών" τόνισε.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας: Τα 8 βήματα για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Ως "εθνικό στόχο" της κυβέρνησης, χαρακτήρισε τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στα οδικά δίκτυα της περιφέρειας ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Οι οκτώ θεμελιώδεις πυλώνες για την επίτευξή του.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αρχές του 2023 τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αναμένονται μέσα στο επόμενο έτος, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού

Μποτιλιάρισμα στην Αθήνα: Σχέδιο 4 + 4 λύσεων από το Υποδομών - Τι περιλαμβάνει

Μποτιλιάρισμα στην Αθήνα: Σχέδιο 4 + 4 λύσεων από το Υποδομών - Τι περιλαμβάνει

Τέσσερις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, για άμεσα αποτελέσματα, και ακόμη τέσσερις για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα. Αναλυτικά τι περιλαμβάνει το σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Υπογραφή σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Υπεγράφη η νέα συμφωνία με το Δημόσιο για τις άγονες γραμμές

Για ρήτρες και κυρώσεις οι οποίες μπαίνουν για πρώτη φορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά την υπογραφή της νέας σύμβασης. Τι προβλέπει η συμφωνία.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Να ενταχθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών ΤΕΝ-Τ

Την ανάγκη ένταξης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών ΤΕΝ-Τ, υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Απέλπιδα απόπειρα εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση δυσπιστίας

Για "απέλπιδα απόπειρα εντυπωσιασμού" και "θέατρο" έκανε λόγο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Όπου πρέπει θα αποδοθούν ευθύνες για την Αττική οδό

"Δεν έγιναν όλα τέλεια αλλά το κράτος προσπάθησε και βρήκε λύση" επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την πρωτοφανή κατάσταση στην Αττική οδό από την κακοκαιρία Ελπίδα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Αττική Οδός: Επιτροπή Έρευνας και κυρώσεις προανήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής

Επιτροπή θα διερευνήσει τις ευθύνες του παραχωρησιούχου και του λειτουργού για κυρώσεις, ανεξάρτητα της αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά ΙΧ. Τι δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο 17χρονος νέος οδηγός Πέρρος

"Πιάνει" τιμόνι ο πρώτος 17χρονος οδηγός - Τι αλλάζει με τον νέο νόμο "Οδηγώντας με Ασφάλεια"

Ο 17χρονος Πέρρος γίνεται ο πρώτος νέος που ξεκίνησε την πρακτική του εκπαίδευση για την απόκτηση προσωρινής άδειας οδήγησης βάσει του νέου νόμου "Οδηγώντας με Ασφάλεια".

Έργα για το μετρό

Έργα που θα δημιουργήσουν ένα νέο αύριο για τη χώρα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον", γράφει στο NEWS 24/7 για τα νέα έργα που θα υλοποιηθούν εντός του 2022 και τη σημασία τους για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη.

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής για Πάτρα - Πύργος: "Η επιτυχία έχει το ονοματεπώνυμο της Κυβέρνησης της ΝΔ"

Στην επαναφορά του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος αναφέρθηκε ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ.

Οδηγός αυτοκινήτου (φωτογραφία αρχείου)

Ψηφιακά από σήμερα η ανανέωση άδειας οδήγησης - Βήμα βήμα η διαδικασία

Διαθέσιμες είναι από σήμερα μέσω του gov.gr οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντίγραφου άδειας κυκλοφορίας. Αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας.

Σιδηροδρομική γραμμή

ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων ύψους 4 δισ. €

Ξεκινά η α' φάση του διαγωνισμού για έξι εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. τα οποία υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ.

Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό και δυο τραυματίες στον ΗΣΑΠ

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Το συλληπητήριο μήνυμα για τον τραγικό χαμό του υπαλλήλου του ΗΣΑΠ

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου του ΗΣΑΠ που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης.