ΚΩΣΤΑΣ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα (Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 1974) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από τον Ιούλιο του 2019. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 1974, με καταγωγή από την Πρώτη Σερρών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης. Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Από το 2004 και μέχρι το 2015 εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε Ναυτιλιακή Εταιρεία, με έδρα τον Πειραιά. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Σερρών. Από τις 18 Νοεμβρίου 2016, ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος της ΝΔ. Στις Εθνικές Εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Σερρών.

Αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο μπροστά από τη Βουλή

Καραμανλής: "Μέσα στο 2022 τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα"

"Πάμε στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης", είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από το αμαξοστάσιο του Ρουφ, σημειώνοντας πως σε λίγους μήνες θα δούμε στην Αθήνα τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar ie tram: Πρώτη δοκιμή σήμερα στη γραμμή 2 Παγκράτι - Κυψέλη

Ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar ie tram: Πρώτη δοκιμή σήμερα στη γραμμή 2 Παγκράτι - Κυψέλη

Ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, το πέμπτο κατά σειρά, ευρωπαϊκής τεχνολογίας 12μ Irizar ie tram, πραγματοποιεί σήμερα το πρώτο του δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή 2 Παγκράτι- Κυψέλη, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Εθνική οδός Ε65

Κυρώθηκε η νέα σύμβαση για τον Ε65 - Τι ειπώθηκε στη Βουλή

"Βάζουμε μπρος ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο" είπε ο υπουργός Υποδομών τονίζοντας ότι το Βόρειο Τμήμα του Ε65 εκτείνεται από τα Τρίκαλα ως την Εγνατία, έχει μήκος 70,5 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 442 εκατομμύρια ευρώ. Κριτική από Πέρκα και Σπίρτζη.

Κώστας Καραμανλής: Την Παρασκευή στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing

Καραμανλής: Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των μέσων μεταφοράς

"Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο" σημείωσε ο κ. Καραμανλής στο πλαίσιο διευκολύνσεων των εμβολιασμένων στα ΜΜΜ.

Εικόνα από το μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες - Σε ποια φάση είναι το έργο

"Το έργο θα τελειώσει και θα γίνει" ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής για το μετρό Θεσσαλονίκης. Σε ποιο στάδιο είναι το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.

Εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, 22 Ιουνίου 2021

Ξεκινά η Γραμμή 4 του Μετρό: Άλσος Βεΐκου- Ακαδημίας σε 8 λεπτά και σταθμός στην πλατεία Εξαρχείων

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της Γραμμής 4 παρουσία Μητσοτάκη και Καραμανλή. Ο σταθμός των Εξαρχείων ήταν εξαρχής στην πλατεία με το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Πως θα είναι η νέα Γραμμή: Βίντεο και γράφημα.

Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μιτζάλης (Διευθύνων Σύμβουλος της Αβαξ), Νίκος Ταχιάος (Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ), Γιώργος Καραγιάννης

Καραμανλής για μετρό Πειραιά: Καλοκαίρι του 2022 θα παραδοθούν στο κοινό οι 3 σταθμοί

Αυτοψία στο μετρό Πειραιά πραγματοποίησε ο Κώστας Καραμανλής. Μόνιμη έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα θα κοσμεί τον σταθμό "Δημοτικό Θέατρο". Σε 50 λεπτά η διαδρομή Πειραιάς-Αεροδρόμιο.

Έργα μετρό

Μετρό Αθήνας: Ξεκινά η δέσμευση εργοταξίων στο κέντρο της Αθήνας

Οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό έχουν ήδη ξεκινήσει και πλέον ένας-ένας οι χώροι που περικλείουν τα εργοτάξια των μελλοντικών σταθμών δεσμεύονται. Ποιες νέες περιοχές θα αποκτήσουν Μετρό.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Aναγκαία η αναθεώρηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Aναγκαία η αναθεώρηση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών στο Λουξεμβούργο, ο κ. Καραμανλής συνομίλησε με τους ομολόγους του για τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Χωρίς διόδια οι νέοι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη

Χωρίς διόδια οι νέοι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη

Το φθινόπωρο η πρώτη φάση των διαγωνισμών για τους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκη- Έδεσσα και Δράμα- Αμφίπολη, ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής στην εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Πώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει μέσω ΑΣΕΠ τις προσλήψεις στο Δημόσιο για το "προεκλογικό" έτος 2022

Τι προβλέπει διάταξη που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα;Θα είναι επόμενος πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο Θ. Παπαϊώαννου, συμμαθητής του υπ. Εσωτερικών Μάκη Βορίδη; Τι απαντά ο Υπουργός στο NEWS 24/7 και πώς σχολιάζουν το θέμα οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης και Χάρης Καστανίδης.

Κώστας Καραμανλής: Την Παρασκευή στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing

Κώστας Καραμανλής: Την Παρασκευή στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing

"Από την Παρασκευή, σταδιακά θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας τα νέα λεωφορεία που προμηθευτήκαμε με leasing. Θα προστεθούν στοχευμένα, ξεκινώντας από 14 επιβαρυμένες γραμμές" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής.