ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ

Ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1940 και ήταν βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973. Ο Κωνσταντίνος ήταν και ένας από τους αναδόχους του Διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου, του Ουίλιαμ, Πρίγκιπα της Ουαλίας. Η βάφτιση έγινε στις 4 Αυγούστου του 1982 στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 82 ετών, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Το Τατόι και το "ραδιενεργό" υπουργείο

Τα αναπάντητα ερωτήματα του ΥΠΠΟΑ και της Διεύθυνσης Εθνικού Αρχείου Μνημείων αναφορικά με τα ραδιενεργά υλικά που βρέθηκαν στο Τατόι. Τα μη προσβάσιμα αποτελέσματα του Δημόκριτου και οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο μεγαλύτερο εργοτάξιο του υπουργείου.

Σταύρος Ξαρχάκος και Μίκης Θεοδωράκης σε φωτογραφία του 1965

Το βασιλικό διάγγελμα που αγνόησαν Χατζιδάκις και Ξαρχάκος μαζί με τον Μίκη

Το βασιλικό διάγγελμα που αγνόησαν Ξαρχάκος, Χατζιδάκις για να συμπαρασταθούν στον απαγορευμένο Μίκη Θεοδωράκη και μαζί να δώσουν μάχη κατά της λογοκρισίας. Μια ιστορία από το 1966 με μπόνους δυο "αριστουργήματα" που άφησαν οι λογοκριτές...

Μια viral φωτογραφία και "η αστυνομία του πένθους"

Το savoir vivre του πένθους

Από την Άννα Μαρία στη Μάγδα Φύσσα. Αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους στον πόνο τους. Δεν μάς πέφτει λόγος ούτε πως θα ντυθούν, ούτε πώς θα πενθήσουν.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ομ. καθηγητής του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος

Νίκος Παρασκευόπουλος: Το στέμμα, ο σκούφος και οι έκπληκτοι

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος γράφει στο NEWS 24/7 για όσους βρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ και για το κατά πόσο οι εικόνες από Μητρόπολη και Τατόι αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία.

Κατρίνης: "Προσβλέπουν σε ψήφους" τα στελέχη της ΝΔ που πήγαν στην κηδεία του τέως

Κατρίνης: "Προσβλέπουν σε ψήφους" τα στελέχη της ΝΔ που πήγαν στην κηδεία του τέως

Για προσπάθεια των στελεχών της ΝΔ που έδωσαν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου "διατηρούν πολιτικές σχέσεις με το θεσμό της μοναρχίας" έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης.

ΣΥΡΙΖΑ για κηδεία Κωνσταντίνου: "Ο κ. Μητσοτάκης υποκλίθηκε κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία"

ΣΥΡΙΖΑ για κηδεία Κωνσταντίνου: "Ο κ. Μητσοτάκης υποκλίθηκε κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία"

Η αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τις υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης, αναφορικά με το λαϊκό προσκήνυμα.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όσα έγιναν σε Μητρόπολη και Τατόι

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όσα έγιναν σε Μητρόπολη και Τατόι

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σύσσωμες οι βασιλικές οικογένειες για την ταφή του.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο επικήδειος λόγος του Παύλου - "Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα"

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο επικήδειος λόγος του Παύλου - "Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα"

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο κατά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη. "Θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας"

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Δεκάδες πολίτες στο Τατόι για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Δεκάδες πολίτες στο Τατόι για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρεται στην τελευταία του κατοικία, στο Τατόι. Πολίτες αναμένουν με πλακάτ την αυτοκινητοπομπή.

Η ντροπή της ΝΔ: Σαμαράς, Κουμουτσάκος, Αβραμόπουλος φτύνουν τον ιδρυτή της, τιμούν τον συνωμότη…

Η ντροπή της ΝΔ: Σαμαράς, Κουμουτσάκος, Αβραμόπουλος φτύνουν τον ιδρυτή της, τιμούν τον συνωμότη…

Σαμαράς, Κουμουτσάκος, Αβραμόπουλος θα καταγραφούν σε μια σελίδα ντροπής της ΝΔ γιατί αισθάνθηκαν την ανάγκη να τιμήσουν τον εκπρόσωπο ενός "καρκινώματος" που σακάτεψε επί δεκαετίες το σώμα της χώρας...

Γιάννης Οικονόμου

Το Μαξίμου κλείνει το μάτι στη φιλοβασιλική δεξιά - Οι γαλάζιες παρουσίες στην κηδεία του τέως

Ο Γ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά για την παρουσία του Α. Σαμαρά και άλλων στελεχών της ΝΔ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Η άφιξη του Χουάν Κάρλος

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στην Αθήνα ο Χουάν Κάρλος - Τα σκάνδαλα κι η προίκα στη Σοφία από την τσέπη των Ελλήνων

Στην Αθήνα έφτασε υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κρατώντας τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία. Η σχέση του με την Ελλάδα και πώς οδηγήθηκε στην "εξορία".

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Καταχειροκροτήθηκε η Άννα-Μαρία κατά την άφιξή της στη Μητρόπολη

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Καταχειροκροτήθηκε η Άννα-Μαρία κατά την άφιξή της στη Μητρόπολη

Εμφανώς συγκινημένη έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία. Σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ακόμα και με παραδοσιακές στολές το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη - Φωτογραφίες

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ακόμα και με παραδοσιακές στολές το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη - Φωτογραφίες

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από την Μητρόπολη, όπου βρισκόταν η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Μητρόπολη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η άφιξη του Αντώνη Σαμαρά - Θερμή υποδοχή από το πλήθος

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, μαζί με τη σύζυγό του, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Εν μέσω χειροκροτημάτων η άφιξή του.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ολοκληρώθηκε η ταφή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ολοκληρώθηκε η ταφή

Εκατοντάδες πολίτες αποχαιρέτισαν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Η σορός του μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία, ενώ ακολουθεί η ταφή της στο Τατόι.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πόσο κοστίζουν τα δωμάτια και οι σουίτες στα ξενοδοχεία που θα μείνουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών

Από την ιστορική Μεγάλη Βρεταννία στην πλατεία συντάγματος και μέχρι σε ξενοδοχείο στις πλαγιές του Λυκαβηττού διαμένουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που θα παρευρεθούν σήμερα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνταντίνου. Ποιο είναι το κόστος των δωματίων;

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το πρόγραμμα, οι προσκεκλημένοι και τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία πραγματοποιείται σήμερα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Τι προβλέπει το πρόγραμμα και ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν. Οι πολιτικοί και οι "γαλαζοαίματοι" που θα παραβρεθούν.

Φωτογραφία του Μαρτίου 1964 με τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο και την αδερφή του, πριγκίπισσα Ειρήνη

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Μια ιθαγένεια που ορθώς αφαιρέθηκε

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος αναλύει το γιατί αφαιρέθηκε ορθώς τόσο η ελληνική ιθαγένεια από τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, όσο και η περιουσία του στη χώρα. Αυτά που θέλουν να ξεχάσουμε οι νοσταλγοί της βασιλείας.

Τατόι

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: "Σφραγίζει" με ΝΟΤΑΜ ο εναέριος χώρος για drones - Eλικόπτερα και 1.000 αστυνομικοί, κλείνουν δρόμοι

Προσωρινοί περιορισμοί τη Δευτέρα για κυκλοφορία drones στον ενάεριο χώρο στο κέντρο και τα βόρεια της Αττικής για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Τα "δρακόντεια" μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος για Γλύξμπουργκ: "Τον αποχαιρετούμε με τη δέουσα τιμή, θυμάμαι τη συνεργασία μας"

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τον τέως βασιλιά και μίλησε για τη "σημαντική σύμβολή" του στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Ο Σαμαράς θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος με δήλωση του είχε αφήσει αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την κηδεία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν - Τι θα ισχύει από απόψε στο κέντρο της Αθήνας

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Αναλυτικά τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ήταν αιχμάλωτος των συμβολισμών της οικογενειακής του καταγωγής

Με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει μία αποτίμηση της ζωής του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και του θεσμού της βασιλείας.

Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ξεκίνησαν οι αφίξεις των προσκεκλημένων - 14 ιδιωτικές πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος"

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Σήμερα αναμένεται η άφιξη των περισσότερων προσκεκλημένων.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και οι εργασίες στο Τατόι, όπου και έχουν σπεύσει όλοι οι αρμόδιοι και προσπαθούν να την καθαρίσουν απομακρύνοντας τα εναπομείναντα καμένα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Θυμήθηκαν το Τατόι για την κηδεία του Τέως - Τα εκατομμύρια που περιμένουν και τα ραδιενεργά υλικά

Μέσα σε δύο μέρες έγινε ό,τι δεν έγινε έναν ολόκληρο χρόνο. Τι συμβαίνει τελικά στο Τατόι και ποια η ευθύνη της υπουργού Πολιτισμού; Και πώς μπορούν να δικαιολογηθούν τα αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ;

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Βουλή το 1977

Πολιτικά ανθρωπάκια στην κηδεία: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα κατέβαζε καντήλια…

Οσοι πολιτικοί της ΝΔ παρακολουθήσουν την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου το μόνο που θέλουν είναι να ψηφοθηρούν αναίσχυντα, αδιαφορώντας για την απώλεια κάθε ίχνους πολιτικής αξιοπρέπειας.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι πολιτικοί και οι "γαλαζοαίματοι" που θα παραβρεθούν στην κηδεία

Μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, αλλά και πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, θα δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.