Κόντρα ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για τους κουκουλοφόρους

Κόντρα ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για τους κουκουλοφόρους
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Σε προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες της Αλέκας Παπαρήγα σχετικά με τη στενή σχέση και συνεργασία κουκουλοφόρων με την ΕΛΑΣ προχωρά η Εισαγγελία (Pic)

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τις καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για διασύνδεση κουκουλοφόρων με την Αστυνομία, διέταξε το Σάββατο η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν και ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες της κ. Παπαρήγα περί αστυνομικών που ντύθηκαν κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Μετά τις καταγγελίες της κ. Παπαρήγα, οι οποίες έγιναν στο δελτίο ειδήσεων στο Μέγκα, ο υπουργός Προστασίας ζήτησε με επιστολή του προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις συγκεκριμένες καταγγελίες “καθώς τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τις επιθέσεις αγνώστων σε γραφεία του.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

 

Ανάμεσα στα άλλα καταγγέλλεται ότι:

“Την πρώτη και κύρια ευθύνη για τις τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις έχει η κυβέρνηση και οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αναρτήσεις διάφορων ομάδων των αυτοονομαζόμενων αντιεξουσιαστών ή εθνικιστών που προαναγγέλλουν και ύστερα επαίρονται για τα άθλια κατορθώματά τους, τους τραμπουκισμούς και τους εμπρησμούς, η κυβέρνηση έχει το θράσος να ζητάει από το ΚΚΕ στοιχεία”!

Στη συνέχεια όμως το ΚΚΕ στρέφει τα πυρά του κατά του ΛΑΟΣ

“Καθώς το σχέδιο αξιοποίησης προβοκατόρων – δολοφόνων κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που ξεκίνησε με την άγρια δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκαλύπτεται και ο προβοκατόρικος και ύποπτος ρόλος του κόμματος του Καρατζαφέρη και άλλων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αθωώνουν ή συγκαλύπτουν ότι η επίθεση των προβοκατόρων είναι διατεταγμένη και ο στόχος τους είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων”.

Η απάντηση από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ήταν άμεση, με τον εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστή Αϊβαλιώτη να δηλώνει χαρακτηριστικά πως “δυστυχώς για το ΚΚΕ η ανοησία δεν είναι παροδικό σύμπτωμα… Είναι μια χρόνια κατάσταση που καλά κρατεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα