Αδιανόητη ληστεία: Μέσα σε 6 λεπτά πήραν 5 εκ. δολάρια από αεροσκάφος

Αδιανόητη ληστεία: Μέσα σε 6 λεπτά πήραν 5 εκ. δολάρια από αεροσκάφος

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανάφερε ότι τουλάχιστον 5 ένοπλοι ληστές έφτασαν στο αεροδρόμιο με όχημα που έμοιαζε εκείνο των μελών της ασφαλείας

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Βιρακόπος του Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Πέντε ληστές κατάφεραν να αρπάξουν 5 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε έξι μόλις λεπτά, από αεροσκάφος της Lufthansa, το οποίο είχε προορισμό τη Ζυρίχη της Ελβετίας. Το εν λόγω αεροσκάφος ήταν μεταγωγικό και ετοιμαζόταν να απογειωθεί για τη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Οι πέντε δράστες προφανώς είχαν καλή πληροφόρηση για το "φορτίο", καθώς το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί για ολιγόωρη στάση προερχόμενο από το αεροδρόμιο Guarulhos του Σάο Πάολο.

Οι πέντε ληστές πλησίασαν το αεροσκάφος με βανάκι που έφερε τα διακριτικά εταιρείας security που συνεργάζεται με το αεροδρόμιο Βιρακόπος. Όπως προέκυψε, είχαν πλαστογραφήσει τα διακριτικά της εταιρείας.

Στη συνέχεια, υπό την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους άνδρες της εταιρείας φύλαξης του χώρου, φόρτωσαν τα χρήματα στο βανάκι και έφυγαν μέσα σε έξι λεπτά. Κανείς από τους φύλακες δεν τραυματίστηκε.

Οι αρχές της Βραζιλίας αναφέρουν πως στο Διεθνές Αεροδρόμιο Viracopos έχουν σημειωθεί άλλες έξι ληστείες από τον Οκτώβρη του 2012 μέχρι σήμερα.

Κεντρική φωτογραφία: Facebook/Aeroporto Internacional de Viracopos

Πληροφορίες: AFP - g1.globo

ADVERTISING

SHARE: