Αδιανόητη “πασαρέλα” στη Βραζιλία: Διοργάνωσαν καλλιστεία για ορφανά παιδιά

Αδιανόητη “πασαρέλα” στη Βραζιλία: Διοργάνωσαν καλλιστεία για ορφανά παιδιά
Φωτογραφία αρχείου 123rf.com

Στη διοργάνωση έδωσαν το παρόν 200 υποψήφιοι γονείς για να δουν "τα παιδιά να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους με προσεγμένα ρούχα, μαλλιά και μακιγιάζ".

Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει μια αδιανόητη «πασαρέλα» που στήθηκε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κουιάμπα της Βραζιλίας, στην οποία περπάτησαν συνολικά 18 ορφανά παιδιά (κάποια ηλικίας τεσσάρων μόλις ετών) έχοντας για κοινό και κριτές περίπου 200 υποψήφιους γονείς. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την υπηρεσία υιοθεσιών στη Βραζιλία ξύπνησε μνήμες εποχών που κυριαρχούσαν τα σκλαβοπάζαρα…

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η πρόσκληση της υπηρεσίας ανέφερε ότι η εκδήλωση είχε ως στόχο «να γίνει μια βραδιά στην οποία άνθρωποι που κρίνονται κατάλληλοι για υιοθεσίες να γνωρίσουν τα παιδιά».

«Παιδιά να κάνουν πασαρέλα ώστε οι υποψήφιοι θετοί γονείς να δουν πόσο όμορφα, φιλικά και επιλέξιμα είναι, εμένα μου θυμίζει εποχές σκλαβοπάζαρου όταν οι άνθρωποι εξέταζαν τα σώματα και τα δόντια των Αφρικανών προκειμένου να καταθέσουν την προσφορά τους» έγραψε σε οργισμένη ανάρτησή του στo Twitter ο δικηγόρος Εντουάρντο Μαχόν.

Για «αδιανόητη ανωμαλία» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας στις πρόσφατες εκλογές, Γκιγιέρμε Μπούλος.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας που διοργάνωσε την εκδήλωση υποστήριξε από πλευράς του ότι είχε το «πράσινο φως» από τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσει στην διοργάνωση των “καλλιστείων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version