Λιβύη: Στον αέρα η κατάπαυση του πυρός, αποσύρθηκε από τις συνομιλίες η κυβέρνηση

Λιβύη: Στον αέρα η κατάπαυση του πυρός, αποσύρθηκε από τις συνομιλίες η κυβέρνηση
Άρματα στη Λιβύη AP

Η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας αποφάσισε να αποσυρθεί από τις συνομιλίες ειρήνευσης στη Γενεύη, μετά την επίθεση στο λιμάνι της Τρίπολης από τον Χάφταρ

Σταμάτησαν μέχρι νεωτέρας οι συζητήσεις για την κατάπαυση του πυρός και τη δημουργία κοινής στρατιωτικής επιτροπής υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, και αφού είχε γίνει γνωστή η πυρπόληση του λιμανιού της Τρίπολης από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ, η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (που έχει αναγνωριστεί επισήμως απότον ΟΗΕ) αποφάσισε να αποσυρθεί από τις σχετικές συνομιλίες στη Γενεύη.

Στην ανακοίνωσή η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας κατηγόρησε την πλευρά Χάφταρ ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου αφού, όπως τόνισε, το λιμάνι της Τρίπολης είναι πολύ σημαντικό για τον ανεφοδιασμό της πόλης σε τρόφιμα αλλά και φάρμακα που πολλοί κάτοικοί της έχουν απόλυτη ανάγκη.

Τονίστηκε, επίσης, ότι η ασφάλεια στην πόλη είναι ουσιαστικά άγνωστη λέξη αφού πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους δεν μπορούν να επιστρέψουν σ’ αυτά.

Η Τρίπολη βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από τον προηγούμενο Απρίλιο με τις δυνάμεις του Χάφταρ να προσπαθούν συνεχώς για πλήγματα τόσο από τον αέρα όσο και από την ξηρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version