Αφγανιστάν: Δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Καμπούλ
Στρατός στον δρόμο της Καμπούλ μετά από εκρήξεις. AP

Μετά τη δεύτερη έκρηξη, ακολούθησαν πολλές μικρότερης έντασης, από αδιευκρίνιστο ακόμη σημείο της πρωτεύουσας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Καμπούλ απόψε, σε απόσταση περίπου δύο ωρών η μία από την άλλη. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι η μία από τις εκρήξεις προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη κοντά στο σπίτι του υπουργού Άμυνας του Αφγανιστάν, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μετά τη δεύτερη έκρηξη, ακολούθησαν πολλές μικρότερης έντασης, από αδιευκρίνιστο ακόμη σημείο της πρωτεύουσας. Στη συνέχεια, και για περίπου μισή ώρα, ακούγονταν καταιγιστικά πυρά στην πόλη.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η πρώτη έκρηξη, που έγινε αισθητή σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, προήλθε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ο βομβιστής αυτοκτονίας το οδήγησε στο σπίτι ενός βουλευτή, που γειτονεύει με εκείνο του υπουργού Άμυνας, στρατηγούς Μπισμιλάχ Μοχαμαντί. Σύμφωνα με πολλές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι δράστες κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι του βουλευτή.

«Μην ανησυχείτε, όλα καλά» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, περίπου μία ώρα μετά το επεισόδιο αυτό.

«Οι τρομοκράτες ανατίναξαν ένα όχημα γεμάτο με εκρηκτικά σε μια οικιστική ζώνη της Καμπούλ απόψε. Στη συνέχεια, κάποιοι από αυτούς μπήκαν σε σπίτια και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν επί τόπου και άρχισαν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Μιρουάις Στανεκζάι.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες από αυτήν την έκρηξη.

Οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει εδώ και τρεις μήνες επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν, επωφελούμενη από την αποχώρηση των διεθνών δυνάμεων από τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να καταλάβουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και ο αφγανικός στρατός ελέγχει πλέον μόνο τις επαρχιακές πρωτεύουσες, τρεις εκ των οποίων έχουν μπει στο στόχαστρο των ισλαμιστών ανταρτών.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο σημειώθηκαν πολλές βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα