Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απωθήθηκαν από τη Φάραχ

Τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ
Τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ AP

Οι Ταλιμπάν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη γύρω στα μεσάνυκτα μετά την άφιξη ενισχύσεων από τη Χεράτ και την Κανταχάρ

Ο αφγανικός στρατός και οι αμερικανικές δυνάμεις απώθησαν τους Ταλιμπάν έξω από την πόλη Φάραχ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας του Αφγανιστάν, την οποία προσπαθούσαν από χθες να καταλάβουν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Οι Ταλιμπάν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη γύρω στα μεσάνυκτα μετά την άφιξη ενισχύσεων από τη Χεράτ και την Κανταχάρ. Έχουμε ξεκινήσει να χτενίζουμε την πόλη», δήλωσε ο Αρίφ Ρεζά εκπρόσωπος της μονάδας 207 του αφγανικού στρατού. Δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι παρούσες στο αεροδρόμιο της Φάραχ προκειμένου να στηρίξουν τον αφγανικό στρατό, πρόσθεσε.

Ο απολογισμός των συγκρούσεων που σημειώθηκαν χθες δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί προς το παρόν, ενώ οι τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ λειτουργούν με δυσκολία. Χθες το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχε κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς στρατιώτες και «δεκάδες» Ταλιμπάν.

Η Φάραχ είναι μια απομακρυσμένη επαρχία στα σύνορα με το Ιράν, όπου είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη η καλλιέργεια παπαρούνας, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει υπάρξει θέατρο σκληρών μαχών, με εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς να σκοτώνονται ενώ σοβαρές απώλειες έχουν υποστεί και οι ειδικές δυνάμεις του στρατού.

Οι κάτοικοι της πόλης προειδοποιούν εδώ και καιρό την κυβέρνηση στην Καμπούλ ότι η Φάραχ είναι ευάλωτη. Ο κυβερνήτης της επαρχίας παραιτήθηκε τον Ιανουάριο επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας αλλά και τις πολιτικές παρεμβάσεις και τη διαφθορά.

Η επαρχία που συνορεύει επίσης με τη Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν, διαθέτει σημαντικές οδούς λαθρεμπορίου προς το Ιράν. Εκατοντάδες αντάρτες έχουν μετακινηθεί στη Φάραχ, αφότου ο αφγανικός στρατός και οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στη Χελμάντ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέση Ανατολή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Ταλιμπάν επιτίθενται στην πόλη Φάραχ του Αφγανιστάν

Επίθεση καμικάζι στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 36 τραυματίες

ADVERTISING

SHARE: