Αγία Έδρα: “Οι καρδινάλιοι διέσχισαν τον Ωκεανό και διεύρυναν την προοπτική της Εκκλησίας”

default image

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας για την εκλογή του νέου πάπα και την κίνησή του να υποκλιθεί μπροστά στους χιλιάδες πιστούς που βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου (Vid)

“Οι καρδινάλιοι, εκλέγοντας σήμερα για πρώτη φορά στο πρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου του Α μιαν άλλη ήπειρο από την Ευρώπη, “είχαν το θάρρος να διασχίσουν τον Ωκεανό και να διευρύνουν την προοπτική της Εκκλησίας”, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι χαιρέτισε επίσης “τη μεγάλη απλότητα” και “την αποδοχή της προσφοράς υπηρεσίας” στην Εκκλησία που ο νέος Πάπας εξέφρασε στην πρώτη του δήλωση προς τους πιστούς.

“Έκανε μια ωραία χειρονομία, ζητώντας την ευλογία τους υποκλινόμενος” μπροστά τους, και αυτή η στάση της προσφοράς ,”ακολουθεί εκείνη του Βενέδικτου ΙΣΤ”, σημείωσε.

Τηλεφωνική συνομιλία του πάπα Φραγκίσκου με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο

Ο νέος Πάπας Φραγκίσκος επικοινώνησε με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο, ο οποίος βρίσκεται στην θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την ιταλική πρωτεύουσα.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός επίτιμος πάπας, παρακολούθησε, από την τηλεόραση, την διαδικασία εκλογής του νέου άγιου πατέρα των ρωμαιοκαθολικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα