Αγρότης μετακίνησε μια πέτρα κι άλλαξε τα σύνορα του Βελγίου

Αγρότης μετακίνησε μια πέτρα κι άλλαξε τα σύνορα του Βελγίου
χωριό στα βελγικά σύνορα 2020/Associated Press

Ένας Βέλγος αγρότης μετακίνησε μια πέτρα για να μπορέσει να μετακινηθεί με το τρακτέρ του. Αυτή η κίνηση άλλαξε τα όρια των γαλλικών συνόρων και ολόκληρη την γεωγραφία της Ευρώπης

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Βέλγος που ζει σε χωριό κοντά στα γαλλικά σύνορα, σε περίπατό του πρόσεξε πως μια πέτρα που χρησίμευε εδώ και 200 χρόνια για να τονίζει τα σύνορα με τη Γαλλία, είχε μετακινηθεί περίπου 2,5 μέτρα πιο μπροστά.

Όπως αναφέρει το BBC, ο αγρότης φαίνεται πως μετακίνησε την πέτρα γιατί εμπόδιζει τη διαδρομή του τρακτέρ του. Συγκεκριμένα, στη διαδρομή ανάμεσα στο βελγικό χωριό Ερκελίν και την πόλη Μπουσίνιε της βόρειας Γαλλίας, ο οδηγός μετακίνησε την πέτρα προς την γαλλική πλευρά, επεκτείνοντας έστω και άθελα του, τα βέλγικά σύνορα κατά περίπου 2,5 μέτρα.

Η διαρύθμιση των συνόρων με την βοήθεια αυτής της πέτρας, έγινε πριν από 200 χρόνια, μέσω της συνθήκης του Καρτράϊκ και πέντε χρόνια μετά την ήττα του Ναπολέοντα στην μάχη του Βατερλό.

Ο Νταβίντ Λεβό, δήμαρχος της Ερκελίν, δήλωσε στο CNN: “Ξέρουμε την ακριβή τοποθεσία που πρέπει να βρίσκεται η πέτρα, δίπλα στο δέντρο. Το 2019, με αφορμή την 200η επέτειο της συμφωνίας, την οριοθετήσαμε μέσω geolocation. Η πέτρα τοποθετήθηκε εκεί το 1819, την ίδια χρονιά με τη συνθήκη και η ημερομηνία είναι εγγεγραμένη μέσα της. Όλα θα λυθούν μέχρι αύριο, όταν θα έχουμε βρεί τον αγρότη που μετακίνησε την πέτρα, ώστε να αποφύγουμε κάθε πρόβλημα. Είναι απαραίτητο να επαληθεύσουμε την ταυτότητα του”

Η δήμαρχος της Μπουσίνιε, Ορελί Βελονέκ, σε δική της τοποθέτηση συμφώνησε απόλυτα με τον Λεβό, αν και εξήγησε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξε άμεση διαλεύκανση του περιστατικού, αν δεν μετακινηθεί ξανά η πέτρα στη θέση της, θα ειδοποιηθούν οι ανώτατες αρχές, όπως το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα