Αίγυπτος: Ο Αλ Σίσι επικύρωσε τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αίγυπτο και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah el-Sisi
Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αίγυπτο και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah el-Sisi, EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου εξέδωσε διάταγμα, μέσω του οποίου επικυρώνει τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας-Αιγύπτου.

Διάταγμα εξέδωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ-Σίσι υπό τον αριθμό 444/2020, όπου επικύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, που θεσπίζει αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών. Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα. Η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο στις 27 Αυγούστου.

Το διάταγμα ορίζει ότι σε περίπτωση ανακάλυψης φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, που εκτείνονται από την ΑΟΖ ενός από τα μέρη της ΑΟΖ του άλλου, τα δύο μέρη θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο εκμετάλλευσης αυτών των πόρων.

Στις 6 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι υπέγραψαν τη συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ "στοχεύει στην αξιοποίηση των διαθέσιμων δυνατοτήτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΑΟΖ, Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network