Αίγυπτος: Οι βροχές έφεραν επίθεση σκορπιών – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Αίγυπτος: Οι βροχές έφεραν επίθεση σκορπιών – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί
Φωτογραφία αρχείου AP

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αίγυπτο είχαν οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες. Μεταξύ αυτών και τα εκατοντάδες τσιμπήματα σκορπιών.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νότιο τμήμα της Αιγύπτου που πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από τις χειρότερες βροχές που έχουν σημειωθεί εδώ και 11 χρόνια, λόγω των οποίων σημειώθηκαν και περισσότερα από 500 τσιμπήματα σκορπιών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

«Εδώ και 11 χρόνια δεν έχει καταγραφεί τέτοια ποσότητα βροχής και οφείλεται στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή», δήλωσε χθες Τρίτη ο Χάλεντ Κάσεμ τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε «55 λεπτά», τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, έπεσαν στην επαρχία Ασουάν «οκτώ εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού», επεσήμανε ο κυβερνήτης Άσραφ Ατίγια στην κρατική τηλεόραση.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους λόγω της βροχής και του χαλαζιού, ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά 106 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 300 έχουν υποστεί ζημιές, πρόσθεσε ο Ατίγια.

Εξάλλου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση σε κάποιες περιοχές, ενώ λόγω της βροχής βγήκαν από τις φωλιές τους πολλοί σκορπιοί, με αποτέλεσμα «περισσότεροι από 500 άνθρωποι» να τσιμπηθούν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές της επαρχίας Ασουάν.

Οι κάτοικοι σχολίασαν ότι «περικυκλώθηκαν από σκορπιούς και ερπετά», δηλώνοντας ότι ανησυχούν «για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους».

Στην έρημο της Αιγύπτου υπάρχουν τέσσερα ή πέντε τύποι σκορπιού, τα τσιμπήματα των οποίων μπορούν να προκαλέσουν υψηλό πυρετό, αν και δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια του χειμώνα του 2020 τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις βροχές και τις πλημμύρες στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα