Αίγυπτος: Προσωρινή κράτηση για συγγενείς άνδρα, ύποπτου για τη δολοφονία του Ρετζένι

Αίγυπτος: Προσωρινή κράτηση για συγγενείς άνδρα, ύποπτου για τη δολοφονία του Ρετζένι

Διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση 4 συγγενών του ενός από τους άνδρες που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι

Οι εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου διέταξαν την προσωρινή κράτηση τεσσάρων προσώπων που σχετίζονται με τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι, ανακοίνωσε αξιωματούχος της εισαγγελίας του Καΐρου.

Ο φοιτητής εξαφανίστηκε στις 25 Ιανουαρίου και το πτώμα του βρέθηκε εννέα ημέρες αργότερα στην άκρη ενός δρόμου, στα προάστια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές αρχές, ο Ρετζένι είχε υποβληθεί σε αδιανόητα βασανιστήρια.

Οι αρχές διέταξαν την τετραήμερη κράτηση της συζύγου, της αδελφής, του αδελφού και του γαμπρού ενός από τους τέσσερις άνδρες οι οποίοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Η αιγυπτιακή αστυνομία πιστεύει ότι αυτοί οι τέσσερις άνδρες ήταν μέλη μιας συμμορίας που ευθύνεται για την απαγωγή και τη δολοφονία του φοιτητή.

Οι τέσσερις ύποπτοι κατηγορούνται για αποσιώπηση εγκληματικής πράξης και για κλεπταποδοχή.

Η Ρώμη έχει εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο ευθύνεται για τον θάνατο του Ρετζένι μια συμμορία που τα μέλη της "ειδικεύονταν στην απαγωγή αλλοδαπών και εμφανίζονταν ως αστυνομικοί" στα θύματά. "Θέλουμε την αλήθεια" έγραψε την Παρασκευή στο Twitter ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές εξήγησαν ότι τα συμπεράσματα από τις έρευνες των αιγυπτιακών αρχών δεν είναι "ικανοποιητικά" και ότι η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και διπλωματικοί κύκλοι δυτικών χωρών εκφράζουν την υποψία ότι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου απήγαγαν και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον φοιτητή, κάτι που το Κάιρο διαψεύδει κατηγορηματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία προς Αίγυπτο: Θέλουμε την αλήθεια για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή

Υπόθεση Τζούλιο Ρετζένι: Τελικά εκτελέστηκε από δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου;

Κηδεύτηκε ο Ιταλός φοιτητής που είχε δολοφονηθεί στην Αίγυπτο

SHARE: