Αιματηρά επεισόδια στην Ινδία με τουλάχιστον 20 νεκρούς

Αιματηρά επεισόδια στην Ινδία με τουλάχιστον 20 νεκρούς
Επεισόδια στην Ινδία AP

Οργή στην Ινδία κατά του νόμου περί ιθαγένειας. Κάτοικοι της πρωτεύουσας εκφράζουν ανησυχία ότι τα βίαια επεισόδια θα επαναληφθούν.

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια τα οποία ξέσπασαν την Τρίτη στο Νέο Δελχί μεταξύ διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών στις μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του νέου νόμου για την ιθαγένεια, δήλωσε ανώτερο στέλεχος νοσοκομείου της πρωτεύουσας της Ινδίας, όπου επικρατούσε το πρωί ατμόσφαιρα ανήσυχης ηρεμίας.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ο Σουνίλ Κουμάρ, επισήμανε ακόμη πως τουλάχιστον δεκαπέντε από τους 189 ανθρώπους οι οποίοι τραυματίστηκαν στα εκτεταμένα επεισόδια και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του «βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, καπνογόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και άλλα μέσα, αλλά δυσκολεύτηκαν να απωθήσουν πλήθη που πέταγαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι από τους διαδηλωτές έφεραν όπλα.

Τα αιματηρά επεισόδια, που ξέσπασαν καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνουν την ένταση στη χώρα αυτή την εβδομάδα ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους του νέου νόμου για την υπηκοότητα που προώθησε η κυβέρνηση του εθνικιστή ινδουιστή πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Επικριτές της κυβέρνησης τονίζουν ότι ο νόμος αυτός βάζει στο στόχαστρο τους μουσουλμάνους της Ινδίας και αντίκειται στο Σύνταγμα της Ινδίας: ο θεμελιώδης νόμος εγγυάται τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.

Κάτοικοι της ινδικής πρωτεύουσας εκφράζουν ανησυχία ότι τα βίαια επεισόδια θα επαναληφθούν σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version