AirAsia: Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από τα συντρίμμια στο βυθό της θάλασσας

default image

Φωτογράφοι τράβηξαν φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia που κατέληξαν στον βυθό της θάλασσας της Ιόβας (Pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανείπωτη τραγωδία στην Ινδονησία, όπου τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμιών του αεροπλάνου, αλλά και των σωρών των επιβατών του.

Ανατριχιαστικές είναι οι φωτογραφίες που κατάφεραν να τραβήξουν φωτογράφοι στο βυθό της θάλασσας Ιόβα, οπού εντοπίστηκαν συντρίμμια από το αεροπλάνο της AirAsia που χάθηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Η πτήση QZ8501 οδήγησε στο θάνατο 162 επιβάτες, από τους οποίους αγνοούνται 129, ενώ έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα μόλις 39 σοροί.

 

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την ουρά του εξαφανισμένου αεροπλάνου, μέσα στην οποία συνήθως εντοπίζεται το μαύρο κουτί. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι ειδικοί εκτιμούν πως αν βρεθεί το μαύρο κουτί θα αποκαλυφθούν και τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Airbus.

 

Ο εκπρόσωπος της αποστολής της κυβέρνησης της Ινδονησίας ανακοίνωσε, επίσημα, ότι εντοπίστηκε η ουρά του αεροπλάνου και τόνισε πως στόχος των αρχών είναι να εντοπιστεί το μαύρο κουτί, που εμπεριέχει τις ζητούμενες απαντήσεις.

 

Από την άλλη πλευρά εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε μέσω Twitter:”Πιστεύω ότι βρέθηκε η ουρά του αεροπλάνου, στο οποίο βρίσκεται του μαύρο κουτί. Πρέπει να βρούμε όλα τα μέρη του αεροπλάνου για να εντοπιστούν οι σωροί και των υπολοίπων επιβατών, ώστε να δοθεί τέλος στον πόνο των οικογενειών, που αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις”.

 
 

Οι αρχές της Ινδονησίας διαψεύδουν όλες τις πληροφορίες ότι το ατύχημα οφείλεται στην παράνομη δράση ορισμένων εργαζομένων στο σύστημα ασφαλείας των αεροπλάνων. Ενώ, αναφέρουν ότι η ολιγωρία που επικρατεί στον εντοπισμό των υπολοίπων μερών του αεροπλάνου οφείλεται στην χαμηλή ορατότητα που υπάρχει μέσα στο νερό, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα αρκετά από τα συντρίμμια να έχουν καλυφθεί από τη λάσπη στο βυθό της θάλασσας. Ένας, ακόμη, παράγοντας που καθυστερεί τις έρευνες είναι οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

 

Οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν με αγωνία για να μάθουν πληροφορίες για την τύχη των αγαπημένων τους και ζητούν, τουλάχιστον, να παραλάβουν τις σωρούς τους.

(Πηγή: DailyMail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα