Ακάρ: Η Ελλάδα προσπάθησε να πείσει τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία

Ακάρ: Η Ελλάδα προσπάθησε να πείσει τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ AP

Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για προσπάθεια επηρεασμού των ΗΠΑ έτσι ώστε να μην πουληθούν F-16 στην Τουρκία ενώ έστρεψε τα βέλη του στον Κ. Μητσοτάκη και τον Ν. Δένδια.

Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες εξέχων μέλος της τουρκικής κυβέρνησης σχολιάζει αρνητικά τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της αγοράς νέων F-16 από την Τουρκία.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Χουλουσί Ακάρ, του Τούρκου υπουργού άμυνας που έκανε λόγο για “ασυνήθιστη συμπεριφορά” από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο Ακάρ, ίσως ο κυριότερος δελφίνος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu  πως “η Ελλάδα έκανε μία ανεπιτυχή προσπάθεια να πείσει τις ΗΠΑ να μην πουλήσει στην Τουρκία F-16, αυτή είναι μία ασυνήθιστη συμπεριφορά”. Συμπλήρωσε οτι η Τουρκία θα αρχίσει συνομιλίες με τις HΠΑ για τα F-16 σιτς 15 Αυγούστου.

Εσπευσε να δε να υπογραμμίσει ότι “τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ”.

O ίδιος επέμεινε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και απείλεισε την Ελλάδα “να μην επιχειρήσει νέες περιπέτειες, διότι θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις”.

Ο Ακάρ έστρεψε τα βέλη του προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια λέγοντας πως “θυσιάζουν τον διάλογο για προσωπικό τους όφελος”.

Ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας μίλησε επίσης για την κατάσταση στη Συρία λέγοντας ότι “αυτό που θέλει η Τουρκία είναι η σταθερότητα στην περιοχή. Ολοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι στόχος μας είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των τρομοκρατών που βρίσκονται στην περιοχή”.

Ο Ακάρ, τέλος, εξέφρασε και πάλι την ενόχληση της Τουρκίας για το γεγονός ότι “δεν λαμβάνουμε καμία βοήθεια στο ζήτημα της μετανάστευσης” αν και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει λάβει τεράστια ποσά από την ΕΕ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα