Αλβανία: Νίκη στις βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσαν και τα δύο μεγάλα κόμματα

default image

Τη νίκη τους στις βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσαν και τα δύο μεγάλα κόμματα της Αλβανίας μετά το κλείσιμο των καλπών

Τη νίκη τους στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής (23/06) ανακοίνωσαν και τα δύο μεγάλα κόμματα της Αλβανίας, ο δεξιός συνασπισμός του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του σοσιαλιστή Έντι Ράμα.

Πρώτος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι “η αναγέννηση νίκησε απέναντι στην καταστροφή”.

Η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Μελίντα Μπρέγκου ανακοίνωσε την νίκη του κόμματος υπογραμμίζοντας πως “ο αλβανικός λαός αποφάσισε να συνεχίσουμε και να κυβερνήσουμε την χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια”.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά την Δευτέρα (24/06), μετά και την άδεια της κεντρικής εκλογικής επιτροπής για παράταση της ψηφοφορίας για όσο χρειάζεται, λόγω του μεγάλου αριθμού των εκλογέων, που περίμενε έξω από τα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσει. Εν τέλει, οι κάλπες έκλεισαν αργά το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, μετά τη δολοφονία ενός 52χρονου αντιπροσώπου της αντιπολίτευσης και τον τραυματισμό άλλων δύο και τον εκφοβισμό και τις επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, ανώτεροι αξιωματούχοι από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα (το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα) αλληλοκατηγορούνται για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα