Αλβανία: Οι παρακολουθήσεις που “καίνε” τον Ράμα

Αλβανία: Οι παρακολουθήσεις που “καίνε” τον Ράμα
O Eντι Ράμα AP

Τις έφερε στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα BILD και προκαλούν σεισμό στο πολιτικό σύστημα της Αλβανίας. Με μηνύσεις απειλεί ο αλβανός πρωθυπουργός

Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει στην Αλβανία οι αποκαλύψεις της γερμανικής BILD με τις παρακολουθήσεις που αποδεικνύουν την εξαγορά ψήφων στην Περιφέρεια Ντίμπρα το 2016, με εμπλεκόμενο μεταξύ αλλων και τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

Οι παρακολουθήσεις αυτές- όπως σημειώνει η ιστοσελίδα ora news – αποδεικνύουν πως οι εγκληματίες, αξιωματούχοι της Αστυνομίας και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, του υπουργού εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, του Υπουργού Ενέργειας Νταμιάν Γκικνούρι, του επικεφαλής της Νομικής Επιτροπής Ούλσι Μάνια, του επικεφαλής της Επιτροπής για θέματα ασφάλειας Τζεάλ Κεφαλία, του βουλευτή Πιερίν Ντρέου ο οποίος σήμερα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Λέζας, του Αρχηγού της Κ.Ο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ταουλάντ Μπάλλα, του Αρτάν Γκάτσι, πρώην βουλευτή, συζύγου της Υπουργού Άμυνας Όλτα Τζάτσκα, έχουν ανάμειξη στην εξαγορά ψήφων, εκφοβίζοντας υπαλλήλους της δημόσια διοίκησης. Οι παρακολουθήσεις επιβεβαιώνουν ότι ο Αρμπέν Κέσι, επικεφαλής της Διεύθυνσης για τους παράνομους αλλοδαπούς στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει στήσει στρατηγική για την εξαγορά ψήφων, για άσκηση εκβιασμού και εμπόδιση ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι παρακολουθήσεις περιέχουν τηλεφώνημα μεταξύ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του Κέσι, πράγμα που αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός είναι σε γνώση και έχει ανάμειξη σε εγκληματική δραστηριότητα, γράφει η γερμανική εφημερίδα BILD.

Σε μία από τις παρακολουθήσεις, ο Έντι Ράμα ρωτά τον Κέσι εάν «πέτυχαν τους στόχους» και ο Κέσι του απαντά ότι το κάθε τι προχωρά σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Σε άλλη παρακολούθηση ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρτάν Γκάτσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κέσι, τον διαβεβαιώνει ότι ο Πρωθυπουργός μίλησε πολύ θετικά γι΄ αυτόν.

Ακούγεται επίσης ένας τοπικός εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος που τηλεφωνεί τον Κέσι και του λέει ότι είναι μια οικογένεια που έχει μερικές ψήφους, αλλά ο αρχηγός της οικογένειας ζητάει περισσότερα χρήματα για τις ψήφους τους.

Αλλού, ο Κέσι μιλά με έναν δάσκαλο, ο οποίος υπόσχεται στον Κέσι να του εξασφαλίσει 4 ψήφους έναντι 20 χιλιάδων αλβανικών λεκ.

Όμοια, ο Κέσι ακούγεται να μιλά με δύο αγνώστους στους οποίους εφιστά την προσοχή γιατί δεν πλήρωσαν τους ψηφοφόρους.

Αλλού, ο Κέσι ζητά από τον επικεφαλής της Διευθυνσης Παιδείας στη Ντίμπρα, όλοι οι δάσκαλοι να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης, διαφορετικά, προσθέτει, ξέρουν τι τους περιμένει.

Σε άλλο σημείο ο Κέσι επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Συνοικίας Κάμζα Τιράνων και του ζητά να εμποδίσει τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος – κατοίκους της Συνοικίας, να μεταβούν στη Ντίμπρα – τόπο καταγωγής, για να ψηφίσουν.

Από άλλη παρακολούθηση, προκύπτει ότι ο Υπουργός Ενέργειας Νταμιάν Γκικνούρι, είχε θέσει στη διάθεση του Κέσι «μια ομάδα προβληματικών νεαρών», προκειμένου να τους χρησιμοποιεί «εάν παραστεί ανάγκη».

Σε άλλη παρακολούθηση, ακούγεται ο υπουργός Γκικνούρι να τηλεφωνεί σε επιχειρηματία από τη Ντίμπρα τον Μπεκίμ Κράσι και να του ζητά να κάνει τη μεταφορά «κάποιου πράγματος» που υποτίθεται ότι είναι χρήματα.

Σε άλλο σημείο, ακούγεται ο επιχειρηματίας Κράσι να δίνει οδηγίες σε κάποιον συνεργάτη του, να πληρώσει μέχρι και 4 χιλιάδες αλβανικά λεκ για μία ψήφο.

Ενώ αλλού ακούγεται ο βουλευτής και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Λέζας Πιερίν Ντρέου, να ζητά από το Διευθυντή Παιδείας της Ντίμπρα, ο διευθυντής κάποιου σχολείου να ψηφίσει ανοικτά (σ.σ: Εννοείται, υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος), διαφορετικά, προσθέτει ο Ντρέου, τη Δευτέρα ο διευθυντής να φύγει από τη δουλειά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version