Αμετακίνητος ο Δ. Χριστόφιας

default image

Δεν αποχωρεί με τίποτα ο Δ. Χριστόφιας, παρά το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής το οποίο του επιρρίπτει προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία στην ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης"

Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στην ναυτική βάση αμφισβητεί ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας. Παράλληλα τονίζει πως δεν παραιτείται.

Μάλιστα, σε μία πρώτη αντίδραση υποστήριξε πως ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής Πόλυς Πολύβιος “υπερέβει τους όρους εντολής του”.

“Το συμπέρασμα από μέρους του κ. Πολυβίου δεν τεκμηριώνεται από τις μαρτυρίες και από το υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής” υποστήριξε ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά ότι φέρει προσωπική ευθύνη για την έκρηξη στις 11 Ιουλίου.

Προχώρησε δε σε εκτός κειμένου αναφορά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια του καινούργιου οικήματος του προσφυγικού σωματείου Α.Ε.Μ. Μόρφου στη Λεμεσό, όπου και είπε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απορρίπτει κατηγορηματικά ότι φέρει προσωπική ευθύνη για το συμβάν.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι “αντίθετα, πολλά συμπεράσματα του κ. Πολυβίου στο πόρισμά του – ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο υπό διερεύνηση θέμα- φαίνονται έκδηλα και εκ πρώτης όψεως να στερούνται της απαραίτητης τεκμηρίωσης”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά και το ΑΚΕΛ το κόμμα που τον στηρίζει κύρια στην Κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις που τον στηρίζουν θα μελετήσουν ενδελεχώς το πόρισμα.

Πρόσθεσε ότι αναμένει και το πόρισμα της Αστυνομίας για τυχόν ποινικές ευθύνες, “το οποίο θα δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν”. Τότε, είπε, “ως Κυβέρνηση θα τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα πάνω σ’ αυτό το ζήτημα”.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της άποψης του πως ο κ. Πολύβιος υπερέβη την εντολή του, σημείωσε πως “δεν είναι δουλειά του κ. Πολυβίου να μας πει ποια θα πρέπει να είναι η εξωτερική ακόμη και η εσωτερική πολιτική που αφορά τους καθημερινούς χειρισμούς των θεμάτων της οικονομίας, των θεμάτων του εσωτερικού μετώπου. Παράλληλα, ο κ. Πολυβίου προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις καθαρά πολιτικές, οι οποίες άπτονται μάλιστα της διαχείρισης λεπτών εθνικών συμφερόντων, πτυχή που ουδόλως σχετίζεται με τους όρους εντολής που έλαβε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα