Αν ο Τραμπ δεν ήταν πρόεδρος, θα του είχαν ήδη περάσει χειροπέδες δηλώνει Δημοκρατική γερουσιαστής

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ AP

Δήλωση που θα συζητηθεί έκανε η Δημοκρατική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχαιρε ασυλίας λόγω της προεδρικής ιδιότητάς του, "θα του είχαν περάσει χειροπέδες" για παρακώλυση δικαιοσύνης, στην έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016, υποστήριξε τη η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, που είναι υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

"Αν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα του είχαν περάσει χειροπέδες και θα του ασκούσαν δίωξη", είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC η γερουσιαστής, η πρώτη από τους Δημοκρατικούς υποψηφίους που ζήτησαν να ξεκινήσει η διαδικασία για την καθαίρεση του Τραμπ.

Μετά από έρευνα 22 μηνών, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε κάποια συνεργασία μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας. Όμως ταυτόχρονα, δεν απάλλαξε τον πρόεδρο από τις υποψίες για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη, ο ίδιος ο Μάλερ διευκρίνισε ότι η άσκηση δίωξης σε έναν εν ενεργεία πρόεδρο "δεν αποτελεί (νομική) επιλογή" επειδή χαίρει ασυλίας. Ο ειδικός εισαγγελέας πέταξε την μπάλα στο Κογκρέσο το οποίο έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου.

Ο Ρόμπερτ Μάλερ "λέει, επί της ουσίας, ότι φτάνοντας στο τέλος της έκθεσης του, ιδού όλα τα γεγονότα, πολλά παραδείγματα παρακώλυσης της δικαιοσύνης, ότι εκείνος δεν μπορεί να του ασκήσει διώξη, ότι εξαρτάται πλέον από το Κογκρέσο", είπε η Γουόρεν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network