Αναχώρησε από τη Σμύρνη ο πάστορας Μπράνσον με πρώτη στάση τη Γερμανία

Αναχώρησε από τη Σμύρνη ο πάστορας Μπράνσον με πρώτη στάση τη Γερμανία
Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον με την σύζυγό του στο αεροδρόμιο της Σμύρνης AP

Για δύο ημέρες θα μείνει στη Γερμανία ο Αμερικανός πάστορας, η φυλάκιση και ο κατ' οίκον περιορισμός του οποίου προκάλεσαν έντονη κρίση στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Άγκυρας.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον 50χρονο Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον στις Ηνωμένες Πολιτείες απογειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, με πρώτο σταθμό τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβουρτ, ο Μπράνσον θα μείνει για δύο ημέρες στη Γερμανία και από εκεί θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι του για τις ΗΠΑ.

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα την ίδια μέρα, αφού καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για τρομοκρατία. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης επέστρεψε για λίγο στο σπίτι του στη Σμύρνη και από εκεί αναχώρησε για το αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές.

Η φυλάκιση του Μπράνσον και ο κατ’ οίκον περιορισμός του βρέθηκαν στο επίκεντρο της σοβαρής διπλωματικής κρίσης στη σχέση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Ιούλιο, μετά από προφυλάκιση ενάμιση έτους για “τρομοκρατικές δραστηριότητες” και “κατασκοπεία”. Όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα, η απελευθέρωση του πάστορα αναμένεται να βάλει τέλος στην κρίση που είχε ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Την είδηση της απελευθέρωσης του πάστορα, σχολίασε μέσω Twitter και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι για τον Μπράνσον και πως ελπίζει να επιστρέψει σύντομα ασφαλής στην πατρίδα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα