Άρρωστη και χωρίς δικηγόρους η Τιμοσένκο

default image

Στη φυλακή παραμένει η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο. Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροί της. Απόφαση κόλαφος από το κοινοβούλιο

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας καταψήφισε την πρόταση να μετατραπεί σε πταίσμα η κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας με την οποία καταδικάστηκε η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο.

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί εισαγγελείς ανακρίνουν την Τιμοσένκο παρότι είναι πολύ άρρωστη στη φυλακή όπου κρατείται, όπως ανέφερε σήμερα τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος βουλευτή της χώρας.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι απαγορεύεται στους συνηγόρους της Τιμοσένκο να την συναντήσουν. Σύμφωνα με τον Σέρχι Σομπολίεφ, μέλος του κόμματος “Πατρίδα” της Τιμοσένκο, οι συνήγοροί της δεν μπορούν να την συναντήσουν γιατί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής στο Κίεβο όπου κρατείται, έχουν ανακοινώσει ότι είναι πολύ άρρωστη ώστε να δεχτεί προσωπικές επισκέψεις.

“Όταν κρίνεται υποχρεωτικό να την ανακρίνουν, οι αποκαλούμενοι γιατροί της φυλακής ξεχνούν μετά χαράς τον όρκο του Ιπποκράτη και δίνουν το ΟΚ,” δήλωσε ο Σομπολίεφ, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό Channel 5.

“Ανάκριση χωρίς την παρουσία ενός δικηγόρου, επιτρέπεται. Αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της,” σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η απαγόρευση να συναντήσει τον δικηγόρο της ισχύει “μία εβδομάδα”.

Η ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε επταετή ποινή φυλάκισης κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας και για φοροδιαφυγή. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση του Οκτωβρίου. Όπως λέει, είναι θύμα κυβερνητικής εκστρατείας για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα