Αναλένα Μπέρμποκ: Ο σύζυγός της άφησε τη δουλειά του για να φροντίζει τα παιδιά τους

Αναλένα Μπέρμποκ: Ο σύζυγός της άφησε τη δουλειά του για να φροντίζει τα παιδιά τους
Η Αναλένα Μπέρμποκ και ο σύζυγός της 2021 Michael Sohn/AP

Στο σπίτι με τα παιδιά θα μείνει ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας προκειμένου να τη στηρίξει στην άσκηση των καθηκόντων της.

Στο σπίτι με τα παιδιά θα μείνει ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, προκειμένου να τη διευκολύνει στην άσκηση των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Γερμανικών Ταχυδρομείων, ο Ντάνιελ Χόλεφλαϊς, ο οποίος εργαζόταν ως λομπίστας στην εταιρία ταχυμεταφορών DHL, με μηνιαίες αποδοχές, σύμφωνα με την BILD, άνω των 10.000 ευρώ, έχει αποχωρήσει από τη θέση του από τον περασμένο Ιούλιο. Η ίδια η κυρία Μπέρμποκ, πριν από τις εκλογές, είχε δηλώσει ότι «είναι αυτονόητο ότι εφόσον αναλάβω κυβερνητικό αξίωμα, ο σύζυγός μου δεν θα μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται».

Το ζευγάρι έχει δύο κόρες, 11 και 6 ετών και ο κ. Χόλεφλαϊς είχε ήδη από τις αρχές του χρόνου περιορίσει τις ώρες εργασίας του, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις της οικογένειας. «Φεύγω πολύ νωρίς από το σπίτι και γυρίζω αργά το βράδυ. Ο σύζυγός μου είναι εκείνος που φροντίζει για το νηπιαγωγείο, το σχολείο, τις δουλειές του σπιτιού και το φαγητό», είχε δηλώσει τον περασμένο Μάιο η κυρία Μπέρμποκ.

Η νέα υπουργός Εξωτερικών, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση, μιλώντας πρόσφατα σε εκπομπή του Ραδιοφώνου της Βρέμης, ανέφερε ότι η μεγάλη κόρη της είναι σε θέση να καταλάβει καλύτερα τη δουλειά της και τα ταξίδια στο εξωτερικό που συνεπάγεται και τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, θέλει τα παιδιά της να γνωρίζουν πού βρίσκεται όταν δεν είναι μαζί τους. Σε ό,τι αφορά το καθημερινό πρόγραμμα, σημείωσε ότι κάθε οικογένεια έχει δικό της σύστημα, καθώς «δεν υπάρχει ποτέ κάποιο μοντέλο που μπορεί κανείς να αντιγράψει 100%».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα