Αναστασιάδης: 'Θα επιδιώξω συνάντηση με τον Ακιντζί'

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης EUROKINISSI

Η ασφάλεια του ενός δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για τον άλλο, σχολίασε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επανεκλογή ο Κύπριος πρόεδρος

«Θα επιδιώξω συνάντηση με τον κύριο Ακιντζί, για να δούμε ποιες είναι οι προθέσεις της Τουρκοκυπριακής πλευράς», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο euronews.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επικράτησή του στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο πρόεδρος της Κύπρου είχε υπογραμμίσει πως το Κυπριακό είναι προτεραιότητα.

«Η ασφάλεια του ενός δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για τον άλλο. Και τα εγγυητικά δικαιώματα, τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και η εσαεί παρουσία ενός αριθμού Τούρκων στρατιωτών, είναι κάτι που οπωσδήποτε αποτελεί απειλή για την Ελληνοκυπριακή κοινότητα», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.

Η επίλυση του Κυπριακού δεν είναι η μοναδική πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Οι ψηφοφόροι ζητούν να τεθούν οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον από κάθε άποψη.

«Ας ευχηθούμε ότι όλοι οι Κύπριοι, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν πολιτικά, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε την Κύπρο μας μπροστά, να απελευθερώσουμε την Κύπρο μας, μαζί με τους Τουρκοκυπρίους που δεν μας χωρίζει τίποτα», είπε στο euronews ένας κάτοικος της Λευκωσίας.

«Αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της οικονομίας και πώς να βρούμε εμείς οι νέοι δουλειά, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας, γιατί αυτός είναι ο σκοπός μας όταν τελειώνουμε τις σπουδές και θέλουμε να μας προσφέρει η χώρα μας μια αξιοπρεπή ζωή για να ζήσουμε», πρόσθεσε μια νεαρή κοπέλα.

«Οι πολίτες της Κύπρου εδώσαν μια ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της χώρας. Αυτό που θέλουν οι ίδιοι είναι να δουν περισσότερες πράξεις σε ό,τι αφορά την οικονομία που θα βοηθήσει την καθημερινότητα τους», μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews στη Λευκωσία, Μάριος Ιωάννου.

ΠΗΓΗ EURONEWS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύπρος: Ο οδικός χάρτης του Ν. Αναστασιάδη για την επόμενη 5ετία

Κύπρος: Επανεξελέγη ο Αναστασιάδης

Συγχαρητήριο μήνυμα Γιούνκερ σε Αναστασιάδη για την επανεκλογή του

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχει μόνο η Κύπρος που κερδίζει

ADVERTISING

SHARE: