Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή που ο καμικάζι ανατινάζεται στην Κωνσταντινούπολη

default image

Ο βομβιστής φαίνεται να κάνει τη βόλτα του στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, ανάμεσα σε ανυποψίαστους περαστικούς (vid+pics)

Σοκ προκαλεί βίντεο από τη στιγμή της ανατίναξης του καμικάζι, το πρωί του Σαββάτου, σε μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα πέντε άτομα να σκοτωθούν και 36 να τραυματιστούν.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να περπατάει στον πολυσύχναστο δρόμο, ανάμεσα σε ανυποψίαστους περαστικούς. Ξαφνικά σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη και σ’ εκείνο το σημείο η λήψη σταματάει.

Νταβούτογλου: Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας, αποκαλώντας την «απάνθρωπη», ενώ δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον των «κέντρων της τρομοκρατίας».

«Κανένα κέντρο της τρομοκρατίας δεν θα πετύχει το σκοπό του με τέτοιου είδους άθλιες επιθέσεις» επισήμανε σε μια γραπτή ανακοίνωση.

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα έως ότου η τρομοκρατία εξαλειφθεί πλήρως» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Στον συγκεκριμένο δρόμο, βρίσκονται διάσημα εμπορικά καταστήματα, αλλά και ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Δύο Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι τα ευρήματα στο χώρο της επίθεσης δείχνουν ότι ο βομβιστής είχε σχέσεις ή με το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή με το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία, που είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει απειλές ασφάλειας από το PKK κυρίως στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές της, ενώ αποτελεί στόχο και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ένας από τους αξιωματούχους, υποστήριξε ότι ο βομβιστής σχεδίαζε να χτυπήσει άλλο κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, ώστε να προκαλέσει περισσότερα θύματα. “ Ο βομβιστής ανατίναξε τον εκρηκτικό μηχανισμό πριν φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο της επίθεσης, καθώς φοβήθηκε από την παρουσία της αστυνομίας,” δήλωσε ο αξιωματούχος χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομά του, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Η στρατιωτική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης, ενώ ιατροδικαστικές ομάδες προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, με την εναέρια κάλυψη αστυνομικών ελικοπτέρων. Οι καταστηματάρχες είναι πανικόβλητοι και πολλοί από αυτούς, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

 

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία, με στόχο τμήμα του μεγάλου εμπορικού πεζόδρομου της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Στον πεζόδρομο αυτό, βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα