Αναβολή της συζήτησης για Δικαιοσύνη και Διαφάνεια στη Βουλή

default image

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για απόψε προ ημερησίας στη Βουλή, λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες. Κρίθηκε ότι δε θα ήταν σοβαρή εικόνα να συζητούν οι αρχηγοί για τη δικαιοσύνη την ώρα που η Ευρώπη συγκλονίζεται

Την αναβολή της προγραμματισμένης για απόψε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ανακοίνωσε και επίσημα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Η προ ημερησίας που είχε ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο τη Δικαιοσύνη και διαφθορά και με αφορμή τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αποφασίστηκε να αναβληθεί λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μην αναβληθεί, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις για την εικόνα που θα έδινε το πολιτικό σύστημα με μια τέτοια συζήτηση, την ώρα που η Ευρώπη κλονίζεται.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα τέταρτο πριν ανακοινωθεί η αναβολή της συζήτησης για να τον ενημερώσει για αυτή του την απόφαση και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμφώνησε, πως προέχει το ζήτημα της τρομοκρατίας.

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε στις τρεις το μεσημέρι,  αποφάσισε τη διεξαγωγή της προ ημερησίας την Τρίτη.

Αποφάσισε επίσης να εισηγηθεί στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου την αναβολή και της συνεδρίασης της Επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο Πέμπτη, για την επόμενη Πέμπτη.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι πάντως έχουν αντιρρήσεις στην αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς θα ήθελαν η συνεδρίαση της Επιτροπής να προηγηθεί της προ ημερησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα