Άνδρας τράβηξε όπλο την ώρα που περνούσε η πομπή του Ομπάμα

default image

Απόπειρα επίθεσης κατά του Αμερικανού Προέδρου μετά την ομιλία του στην οποία ζήτησε αυστηρότερα μέτρα για την οπλοκατοχή (Vid)

Η Αστυνομία του Connecticut ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τη Δευτέρα έναν άνδρα που τράβηξε όπλο την ώρα που περνούσε από μπροστά του η πομπή του Ομπάμα.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι ο άνδρας κρυβόταν και όταν η πομπή πέρασε πλησίον του σημείου που βρισκόταν, απασφάλισε το περίστροφο που κρατούσε (τύπου BB). Αμέσως έγινε αντιληπτός από τις δυνάμεις που συνόδευαν τον Αμερικανό Πρόεδρο και συνελήφθη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που ο Ομπάμα κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο “Bradley International Airport”, μετά την ομιλία του για την οπλοκατοχή στο Πανεπιστήμιο του Hartford.

Οι Αρχές του Bloomfield, κοντά στο οποίο έγινε το περιστατικό, δεν έχουν δώσει τα στοιχεία του άνδρα στη δημοσιότητα.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι είχαν από νωρίτερα αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις του. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα μίλησε για τον έλεγχο των όπλων ενώπιον 3.000 ακτιβιστών σε αμφιθέατρο του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ, μια πόλη κοντά στο Νιουτάουν, όπου 20 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στις 14 Δεκεμβρίου όταν ένας άνδρας που οπλοφορούσε άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο.

Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έχει ταχθεί ενάντια στα μέτρα σχετικά με την οπλοκατοχή που προσπαθεί να περάσει ο Ομπάμα.

Πριν από την ομιλία του ο Ομπάμα συναντήθηκε με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της επίθεσης στο Κονέκτικατ. Ορισμένοι από αυτούς επιβιβάστηκαν αργότερα στο προεδρικό αεροσκάφος και συνόδευσαν τον Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: Associated Press

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα