Andrew North: Θύμα απαγωγής από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ο γνωστός δημοσιογράφος

Andrew North: Θύμα απαγωγής από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ο γνωστός δημοσιογράφος
Ο Άντριου Νορθ του BBC

Ο δημοσιογράφος Andrew North βρίσκεται μεταξύ των εννέα ατόμων που απήγαγαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην πολεμικός ανταποκριτής του BBC Andrew North (Άντριου Νορθ) βρίσκεται μεταξύ των εννέα ανθρώπων που απήγαγαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Ο πολεμικός ανταποκριτής, που έχει καλύψει συγκρούσεις από τη Βαγδάτη μέχρι τη Βηρυττό εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος στο πλευρό των Ηνωμένων Εθνών στην χώρα που έχει καταληφθεί από τους τρομοκράτες.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν, Amrullah Saleh ανέφερε: “Εξαιτίας του ότι στην Καμπούλ δεν υπάρχουν ΜΜΕ ή αναφορές από τους ίδιους τους πολίτες αλλά και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, το έγκλημα και η φρικαλεότητα είναι πολύ καλά συγκαλυμμένα”.

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαγωγή εννέα ανθρώπων δυτικών χωρών, ανάμεσα τους του Άντριου Νορθ του BBC και του Πίτερ Τζούβεναλ ιδιοκτήτη του εστιατορίου Gandomak. Οι Ταλιμπάν είναι ψεύτες”.

Ο Τζούβεναλ είναι κινηματογραφιστής, που ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην Καμπούλ ενώ είναι κάτοχος γνωστού ξενώνα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Πηγές του BBC επιβεβαίωσαν στις αφγανικές αρχές πως ο Νορθ έπεσε θύμα απαγωγής. Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες επιβεβαίωσε επίσης την απαγωγή δύο δημοσιογράφων που εργάζονταν για αυτούς στο Αφγανιστάν.

Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα