Ανιστόρητη τουρκική πρόκληση: H Ελλάδα κατέχει παράνομα νησιά του Αιγαίου

Ανιστόρητη τουρκική πρόκληση: H Ελλάδα κατέχει παράνομα νησιά του Αιγαίου
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Τουρκίας AP

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων προέβη σε ένα ακόμη εθνικιστικό παραλήρημα εξαπολύοντας απειλές κατά της Ελλάδας με αφορμή την επέτειο για τη συνθήκη της Λωζάνης

Ευθείες απειλές με απίστευτο λεξιλόγιο εξαπέλυσε προς τη χώρα μας ,ο ηγέτης της τουρκικής ακροδεξιάς κατά τη συνήθη πρακτική του.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και κάλεσε την Ελλάδα που όπως είπε κατέχει παράνομα νησιά του Αιγαίου να μην δοκιμάσει την υπομονή της Τουρκίας θυμίζοντας τη μικρασιατική καταστροφή.

Ο ακροδεξιός πολιτικός Χαρακτηρίζει προκλητική την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε νησιά του Αιγαίου, λέγοντας: «Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάννης είναι προκλητική. 15 νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονίας» και συμπληρώνει “ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας, ας μην παρεξηγούν την ωριμότητα και τη σοβαρότητά μας. Αν κάποιοι θέλουν να τους ρίξουμε πάλι στη θάλασσα θα το κάνουμε με χαρά”.

(AP Photo/Emrah Gurel)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα