Ανοίγουν τη συζήτηση για νομιμοποίηση της κάνναβης οι Ποδέμος

Ανοίγουν τη συζήτηση για νομιμοποίηση της κάνναβης οι Ποδέμος
O Πάμπλο Ιγκλέσιας σε πορεία AP

Οι Ποδέμος φέρνουν άμεσα στο ισπανικό κοινοβούλιο το θέμα της πλήρους νομιμοποίησης της κάνναβης. Τι προβλέπει η πρότασή τους.

Το θέμα της πλήρους νομιμοποίησης της κάνναβης φέρνουν άμεσα στο ισπανικό κοινοβούλιο οι Ποδέμος.

Ο αριστερός σχηματισμός του Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος στηρίζει (κριτικά) την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στη συγκεκριμένη αναγκαιότητα και κρίνει ότι πλέον οι συνθήκες στην ισπανική κοινωνία έχουν ωριμάσει.

Οι Ποδέμος στηρίζουν την πλήρη αποποινικοποίηση στα πρότυπα της Ουρουγουάης και του Καναδά και προτάσσουν τις ωφέλειες από την ιατρική χρήση του φυτού η οποία προς το παρόν επιτρέπεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Το σχέδιο προβλέπει την ελεύθερη καλλιέργεια (για την οποία θα δίνεται άδεια κεντρικά από το κράτος και τις υπηρεσίες του) ενώ αναμένεται να δοθεί έμφαση στην μονοκαλλιέργεια για καλύτερα αποτελέσματα.

Παράλληλα, θα τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο το οποίο ποινικοποιεί την πώληση και την καλλιέργεια και περιορίζει στο ελάχιστο την κατανάλωση για προσωπικούς, κυρίως ψυχαγωγικούς, σκοπούς.

Σε ανύποπτο χρόνο, έτσι και αλλιώς, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας είχε δηλώσει ότι “είναι εντελώς παράλογο να μπορείς να αγοράσεις τεκίλα ή τζιν στο σούπερ μάρκερ και την ίδια ώρα η μαριχουάνα να είναι παράνομη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα