Άγρια καταδίωξη στο Σαν Ντενί. Δύο οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και πέντε τραυματίες αστυνομικοί

default image

Ολονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, στο Σαν Ντενί, κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, εκρήξεις, νεκρούς και τραυματίες αστυνομικούς. Η επιχείρηση έγινε με στόχο τον εντοπισμό του Νο 1 καταζητούμενου για τρομοκρατία, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Στα σπίτι τους οι κάτοικοι. Εκτός λειτουργίας μετρό, σχολεία και καταστήματα (Vids+Pics)

Έληξε, μετά από σχεδόν οκτώ ώρες, η καταδίωξη και η έφοδος των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Γαλλίας σε διαμέρισμα στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δράστες των ολονύχτιων επιθέσεων κατά των γαλλικών Αρχών, στη διάρκεια της οποίας μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε, ένας ακόμη ύποπτος για τρομοκρατία σκοτώθηκε και τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο “εγκέφαλος” πίσω από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, που ωστόσο πιστεύονταν ότι βρίσκεται ήδη στη Συρία.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι οι βαριά οπλισμένοι του διαμερίσματος στο Σαν Ντενί, είχαν στόχο να “χτυπήσουν” το επιχειρησιακό κέντρο στο Παρίσι. Στην επιχείρηση της αστυνομίας, τραυματίστηκε θανάσιμα και ο 7χρονος σκύλος της αστυνομίας, με το όνομα Diesel.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες, σχετικά με τον θάνατο άοπλης περαστικής από το σημείο. Δημοσιογράφος της L’ Express αναφέρει ότι έχει τραυματιστεί και όχι ότι σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Πώς κάλυψε το NEWS 247 το νέο θρίλερ, στο Παρίσι

Το χρονικό της άγριας καταδίωξης στο προάστιο του Παρισίου

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε περιοχή όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής ήθελαν σε κτίριο της περιοχής να βρίσκεται ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επίθεσης στο Παρίσι, Αμπντελαχίμ Αμπαούντ.

Δύο από τους δράστες που άνοιξαν πυρ έπεσαν νεκροί, ενώ τραυματίστηκαν και συνολικά αστυνομικοί.  Ένας από τους δράστες που έπεσαν νεκροί είναι όπως φαίνεται γυναίκα, η οποία ζωσμένη με εκρηκτικά εξερράγη.

Επιπλέον, οι αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θανάσιμο τραυματισμό διερχόμενου πολίτη από τα πυρά μεταξύ τρομοκρατών και αστυνομίας.

Αυτός είναι ένας από τους συλληφθέντες του “διαμερίσματος στο Σαν Ντενί”.


 

Ισχυρές δυνάμεις του στρατού έφτασαν στο σημείο και συμμετείχαν στην επιχείρηση της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρίσκονται σε σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο με τον Φρανσουά Ολάντ.

 

Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγουν στο δρόμο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID). Τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας, όπως επίσης και τα καταστήματα στο κέντρο του Σαν Ντενί.

Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν πραγματοποιούν δρομολόγια προς το Σαν Ντενί. Μετρό, λεωφορεία και τραμ σταμάτησαν επίσης την κυκλοφορία τους.

Επιπλέον ντοκουμέντα από την ολονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας


Ποιος είναι ο Βέλγος τρομοκράτης

 

Ο 27χρονος Βέλγος υπήκοος, γιος Μαροκινού εμπόρου, θεωρείται ένας από τους πιο αδίστακτους εκτελεστές του ISIS.

Χαρακτηριστικό ήταν το βίντεο  που είχε δώσει στη δημοσιότητα το Ισλαμικό κράτος, στις 19 Φεβρουαρίου 2015 , όπου ο Abdelhamid μαζί με δύο ακόμα μαχητές του Ισλαμικού κράτους έσυραν  με μηχανές και τζίπ τα άψυχα κορμιά τριών σύρων αιχμαλώτων του κυβερνητικού στρατού, του Άσαντ, στην πόλη Ράκα, που βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Ακυρώθηκαν πτήσεις της Air France έπειτα από απειλές για βόμβα

Οι δύο πτήσεις AF065 Los Angeles – Paris και AF055, Washington-Paris έγιναν στόχος ανώνυμων μηνυμάτων που ελήφθησαν από κινητό τηλέφωνο μετά την απογείωση. Για λόγους ασφάλειας και τα δύο αεροπλάνα πραγματοποίησαν υποχρεωτική προσγείωση, σημειώνει η εταιρία.


Οι πτήσεις έκαναν υποχρεωτική προσγείωση Salt Lake City και στο Haifax του Καναδά αντίστοιχα και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν.

Πώς κάλυψε το NEWS 247 το νέο θρίλερ, με άρωμα τρομοκρατίας στο Σαν Ντενί,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα