Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο η Royal Bank of Scotland για το σκάνδαλο του Libor

Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο η Royal Bank of Scotland για το σκάνδαλο του Libor

Η τράπεζα RBS εκτιμά ότι θα πληρώσει σημαντικό πρόστιμο για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου Libor

Η βρετανική τράπεζα Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει πιθανότατα «σημαντικά πρόστιμα" για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο της χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου του Λονδίνου Libor, μετά τις διαβουλεύσεις με τις εποπτικές αρχές που αναμένει να αρχίσουν σύντομα.

"Ο όμιλος αναμένει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για να διευθετηθούν (εξωδίκως) στο εγγύς μέλλον κάποιες από αυτές τις έρευνες και πιστεύει ότι το πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η επιβολή χρηματοπιστωτικών προστίμων", ανακοίνωσε η RBS κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι απέλυσε "έναν αριθμό υπαλλήλων της για κακή διαχείριση", μετά τις έρευνες που έκανε σχετικά με το θέμα του καθορισμού των επιτοκίων. Η RBS βρίσκεται υπό έρευνα από τις αμερικανικές και βρετανικές εποπτικές αρχές για το σκάνδαλο της χειραγώγησης του Libor και αναμένεται ότι θα είναι μία από τις τράπεζες που θα προχωρήσει σε διακανονισμό μετά την επίσης βρετανική τράπεζα Barclays, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 450 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άρχισαν έρευνες για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor

Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays

SHARE:

24Media Network