Αντίποινα Μ. Βρετανίας: Σε 14ήμερη καραντίνα οι Έλληνες ταξιδιώτες

Αντίποινα Μ. Βρετανίας: Σε 14ήμερη καραντίνα οι Έλληνες ταξιδιώτες
STEFAN ROUSSEAU/PA VIA AP

Η απόφαση της Ελλάδας για απαγόρευση πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία, έφερε την αντίδραση της χώρας που υποχρεώνει τους Έλληνες σε 14ήμερη καραντίνα άμα τη αφίξει τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην "αντεπίθεση" περνά η Μεγάλη Βρετανία. Είναι προφανές πως δεν είδε με καλό μάτι την απόφαση της Ελλάδας να βάλει "στοπ" στις πτήσεις από τη χώρα και έτσι αποφάσισε να απαντήσει με... αντίποινα, βγάζοντας με τη σειρά της την Ελλάδα από τη λίστα των -60 σχεδόν- χωρών για τις οποίες χαλαρώνουν τα μέτρα, με τους ταξιδιώτες τους να μην υποχρεούνται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό σημαίνει πως κάθε Έλληνας ταξιδιώτης που θα προσγειώνεται σε βρετανικό έδαφος υποχρεούται σε 14ήμερη απομόνωση, όπως ισχύει για αρκετές ακόμη χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βέβαια απέχουν πολύ από την επιδημική πορεία της χώρας μας. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μία κίνηση-απάντηση, με την Ελλάδα να παραμένει εντός της "κόκκινης λίστας", κάτι που έγινε αντιληπτό και από την τοποθέτηση του Βρετανού Υπουργού μεταφορών Γκραντ Σαπς, ο οποίος είπε στο Radio 4 του BBC πως: "Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου".

Να σημειωθεί ότι η χαλάρωση των κανόνων καραντίνας αφορά και χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Τουρισμός
SHARE: