Αντιπρόεδρος Facebook: Έχουμε αφαιρέσει προεκλογικές διαφημίσεις του Τραμπ

Αντιπρόεδρος Facebook: Έχουμε αφαιρέσει προεκλογικές διαφημίσεις του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Evan Vucci

Ο Νικ Κλεγκ αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει αφαιρέσει αρκετές από τις πολιτικές διαφημίσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα για τις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ.

Στην αποκάλυψη ότι το Facebook έχει αφαιρέσει πολλές από τις προεκλογικές διαφημίσεις του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των επερχόμενων εκλογών των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εταιρείας.

Ο λόγος για τον Νικ Κλεγκ, πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας και νυν αντιπρόεδρο του Facebook για παγκόσμια ζητήματα και επικοινωνίες, ο οποίος μίλησε στο BBC, λέγοντας: “Εμείς, εν τω μεταξύ, έχουμε αφαιρέσει έναν μεγάλο αριθμό διαφημίσεων του Ντόναλντ Τραμπ τους τελευταίους μήνες”.

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε την ίδια μέρα όπου η εταιρεία, δια στόματος Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την έναρξη μίας προσπάθειας να προωθήσει τη σωστή πληροφόρηση ενόψει των εκλογών και να εγγράψει τέσσερα εκατομμύρια νέους ψηφοφόρους, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για την παροχή δυνατότητας στους χρήστες να απενεργοποιούν τις πολιτικές διαφημίσεις που εμφανίζονται στο κοινωνικό δίκτυο.

Σχετικά με τα παραπάνω, ο Νικ Κλεγκ είπε: “Ξεκινάμε την μεγαλύτερη προσπάθεια ενημέρωσης και εγγραφής των ψηφοφόρων της Αμερικής που έχει γίνει ποτέ. Ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην εγγραφή 4 εκατομμυρίων ψηφοφόρων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα