Αντίστροφη μέτρηση για τις 'βαρύτερες ποτέ' κυρώσεις των ΗΠΑ στη Β.Κορέα

President Donald Trump delivers his State of the Union address to a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Jan. 30, 2018. (AP Photo/Susan Walsh)
President Donald Trump delivers his State of the Union address to a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Jan. 30, 2018. (AP Photo/Susan Walsh) AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει την επιβολή των "μεγαλύτερων ποτέ" κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν τις «μεγαλύτερες» στην ιστορία κυρώσεις, όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι θα επιβάλουμε τις μεγαλύτερες κυρώσεις που έχουν ποτέ τεθεί σε βάρος του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε αποσπάσματα ομιλίας του που αναμένεται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα και που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει σύντομα δράση ώστε να διακόψει τις πηγές εισοδημάτων και πρώτων υλών που η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να συντηρήσει το στρατό της».

Ο ίδιος είπε ότι οι κυρώσεις αυτές θα στοχοθετήσουν περισσότερα από 50 «πλεούμενα, ναυτιλιακές εταιρείες και εμπορικές επιχειρήσεις που βοηθούν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις».

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ έγινε λίγες ώρες μετά την άφιξη στη Σεούλ της κόρης του και συμβούλου του, Ιβάνκα Τραμπ, που αναμένεται να παραστεί την Κυριακή στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν.

(AP Photo)

ADVERTISING

SHARE: