Άντζελα Λάνσμπερι: Ευθύνονται και οι γυναίκες για την σεξουαλική παρενόχληση

Άντζελα Λάνσμπερι: Ευθύνονται και οι γυναίκες για την σεξουαλική παρενόχληση
Actress and honoree Angela Lansbury accepts her award at the 2013 Governors Awards on Saturday, Nov. 16, 2013 in Los Angeles. (Photo by Dan Steinberg/Invision/AP) ap

"Γύρισε μπούμερανγκ η επιθυμία μας να είμαστε ελκυστικές", δήλωσε η 92χρονη ηθοποιός, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Άντζελα Λάνσμπουρι περί απόδοσης ευθυνών στις όμορφες γυναίκες, που πέφτουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. Η 92χρονη, γεννημένη στην Αγγλία, ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Radio Times έδωσε μια τελείως διαφορετική εκδοχή των σεξουαλικών σκανδάλων που ήρθαν τις τελευταίες εβδομάδες στο φως της δημοσιότητας.

“Υπάρχουν δύο πλευρές σ’ αυτό το νόμισμα. Πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι οι γυναίκες, από αμνημονεύτων χρόνων, έχουν στόχο να γίνουν ελκυστικές. Και δυστυχώς, αυτό μας γύρισε μπούμερανγκ. Και σ’ αυτό το σημείο είμαστε σήμερα”, τόνισε η Λάνσμπερι.

Και πρόσθεσε: “Γυναίκες, πρέπει μερικές φορές να αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Πραγματικά το σκέφτομαι αυτό. Παρ’ όλο που είναι τρομερό να λέμε ότι δεν μπορούμε να γίνουμε όσο πιο όμορφες γίνεται για να μην μας ρίξουν κάτω και μας βιάσουν. Πρέπει οι γυναίκες να είναι προετοιμασμένες γι’ αυτό; Όχι, δεν θα πρέπει. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό. Και νομίζω ότι θα σταματήσει τώρα, θα χρειαστεί να σταματήσει. Νομίζω ότι πλέον πολλοί άνδρες πρέπει να ανησυχούν”.

Η Λάνσμπερι επεσήμανε ότι δεν δέχτηκε καμία μορφή παρενόχλησης ως νεαρή ηθοποιός στο Χόλιγουντ όταν υπέγραψε συμβόλαιο με το στούντιο MGM, κερδίζοντας υποψηφιότητα για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου το 1944 στην ταινία Gaslight. Έγινε ευρέως γνωστή ως Τζέσικα Φλέτσερ στην μακροχρόνια τηλεοπτική σειρά Murder, She Wrote και της απονεμήθηκε ο τίτλος της Dame από την βασίλισσα Ελισάβετ το 2014 για τις υπηρεσίες της στο δράμα.

(Πηγή: Telegraph, φωτό: Dan Steinberg/Invision/AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα