Θρίλερ με τη φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν

default image

Διαφωνία έχει ξεσπάσει σχετικά με την ενδεχόμενη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του νεκρού Άραβα τρομοκράτη. Αντιστάθηκε αλλά δεν οπλοφορούσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν τη στιγμή που οι άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στην κατοικία του και τον σκότωσαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (Pics+Vids)

Η αμηχανία και η έλλειψη συνεννόησης φαίνεται ότι συνεχίζονται στις τάξεις των Αμερικανών αξιωματούχων σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Άραβα τρομοκράτη Οσάμα μπιν Λάντεν.

Έτσι ενώ ο νέος διευθυντής της CIA, δήλωσε χθες  στο δίκτυο NBC, ότι σίγουρα η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες θα δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Αλ Κάϊντα, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε τη θέση ότι δεν υπάρχει απόφαση για κάτι ανάλογο, προς το παρόν.

 

“Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί “, λέει χαρακτηριστικά ο Λέον Πανέτα σε κάποιο στιγμιότυπο της μαγνητοσκοπημένης νωρίτερα κατά τη διάρκεια της Τρίτης, συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC.

Αργότερα όμως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου όταν ρωτήθηκε για την επισήμανση του διευθυντή της CIA, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν.

Προϊόν μοντάζ και η δεύτερη φωτογραφία

Και ενώ οι Αμερικανοί αμφιταλαντεύονται για το κατά πόσο θα δώσουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία από τη σορό του αρχιτρομοκράτη Μπιν Λαντεν, λόγω της σκληρότητάς της και η δεύτερη φωτογραφία που κυκλοφόρησε αποδείχτηκε κι αυτή προϊόν μοντάζ.

Στην φωτογραφία, απεικονίζεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν με ένα τεράστιο τραύμα στο κεφάλι, πάνω από το αριστερό μάτι. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει, εάν θα την δώσει στη δημοσιότητα ή όχι.

 

Ο Κάρνεϊ είπε ο Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε μολονότι δεν οπλοφορούσε τη στιγμή που οι άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στην κατοικία του και τον σκότωσαν, ενώ διευκρίνισε ότι η σύζυγος του ηγέτη της Αλ Κάιντα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής και δεν σκοτώθηκε.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Κάρνεϊ πάντως, ένας χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο Anonymous, ανέβασε στην ιστότοπο μια φωτογραφιά στην οποία απεικονίζεται ο Μπιν Λάντεν νεκρός, ενώ δίπλα του στέκεται ένας αμερικανός στρατιώτης.

Και αυτή η φωτογραφία όμως αποδείχτηκε ψεύτικη αφού το τραύμα του εικονιζόμενου άντρα δεν είναι στην αριστερή αλλά στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για αποτέλεσμα φωτομοντάζ.

Μέλη του Κογκρέσου γνώριζαν για το κρησφύγετο του αρχηγού της αλ Κάιντα

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι δεν αποκαλύφθηκε το γεγονός πως η Ουάσινγκτον γνώριζε το κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν, για το οποίο είχαν ενημερωθεί 16 μέλη του Κογκρέσου τους προηγούμενους μήνες.

“Ως και 16 μέλη του Κογκρέσου γνώριζαν που κρυβόταν ο μπιν Λάντεν, αλλά δεν υπήρξε καμιά διαρροή”, τόνισε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον με αφορμή την 50η επέτειο του Ατλαντικού Συμβουλίου.

“Η επιθυμία να επιτύχει η αποστολή ήταν μεγάλη”, είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

“Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής σήμερα, όχι μόνο για τους Αμερικανούς, αλλά για όλους”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή, αλλά και την έκπληξή του για τις αντιδράσεις που έφτασαν στις ΗΠΑ από όλον τον κόσμο.

Ο Μπάιντεν τόνισε ακόμα πως “ο αγώνας (κατά της τρομοκρατίας) συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας την δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο πρώην πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Μπους αρνήθηκε πρόσκληση του Μπαράκ Ομπάμα να παραστεί αύριο Πέμπτη σε εκδήλωση στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

“Ο πρόεδρος Μπους δεν θα παραστεί στην εκδήλωση. Εκτιμά την πρόσκληση, αλλά αυτήν την περίοδο προτιμά να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιορτάζει με όλους τους Αμερικανούς τη σπουδαία αυτή νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Ομπάμα θα συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα