‘Απάτη’ το δήθεν πανεπιστήμιο του Τραμπ. Καταδίκη από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης

default image

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του επιχειρηματία να μπει η υπόθεση στο αρχείο, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει την υπόθεση που φαίνεται να εμπλέκει τον υποψήφιο σε μια κομπίνα για να απομυζά χρήματα από επίδοξους σπουδαστές

Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε σήμερα την προσπάθεια του πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ να τεθεί στο αρχείο η μήνυση εναντίον του με την κατηγορία της απάτης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον γενικό εισαγγελέα Έρικ Σνάιντερμαν να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση αυτή αφορά το Πανεπιστήμιο Τραμπ, ένα κερδοσκοπικό επενδυτικό πρόγραμμα που σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ήταν “απάτη”. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατηγορεί τον Τραμπ ότι παραπλανούσε τους φοιτητές ώστε να καταβάλουν δίδακτρα για προγράμματα, μαθήματα και σεμινάρια πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ένα κανονικό, αδειοδοτημένο πανεπιστήμιο.

Ο γενικός εισαγγελέας ισχυριζόταν στην προσφυγή του ότι ο ίδιος ο Τραμπ επέλεγε τους “εκπαιδευτές” και ότι έπαιζε σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του “Πανεπιστημίου Τραμπ”. Η επιχείρησή του, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, χρησιμοποιούσε τακτικές “δολώματος” για να κατευθύνει τους σπουδαστές σε σεμινάρια υψηλού κόστους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί από την Πολιτεία το 2005 ότι το Πανεπιστήμιο του (που μετά το 2010 μετονομάστηκε σε Επιχειρηματική Πρωτοβουλία Τραμπ) παραβίαζε την πολιτειακή νομοθεσία περί εκπαίδευσης. Το 2014 ένας δικαστής έκρινε ότι ήταν “αδιαμφισβήτητο” ότι το ίδρυμα αυτό δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να του χορηγηθεί άδεια.

Οι δικηγόροι του μεγιστάνα ισχυρίζονταν ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης τους έχει παραγραφεί, όμως οι τέσσερις δικαστές του Εφετείου έκριναν διαφορετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα