Απειλές απ’ το λόμπι των όπλων δέχονται μαθητές στη Φλόριντα

Απειλές απ’ το λόμπι των όπλων δέχονται μαθητές στη Φλόριντα
Matthew and Ryan Deitsch and David and Lauren Hogg, all survivors from a shooting at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Fla., react during a community rally for common sense gun legislation at Temple B'nai Abraham Sunday, Feb. 25, 2018, in Livingston, N.J. (AP Photo/Rich Schultz) AP Photo/Rich Schultz

Αφού επέζησαν της τραγωδίας και πρωτοστάτησαν στη νέα συζήτηση κατά της οπλοκατοχής, τώρα 17χρονοι πρέπει να ανησυχούν απ' αυτούς που ελέγχουν το παιχνίδι

Στο στόχαστρο της βιομηχανίας όπλων φαίνεται πως έχουν μπει μαθητές που κάνουν εκστρατεία κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, μετά το τελευταίο μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, όπως αποκαλύπτουν καταγγελίες.

Η μητέρα δύο αγοριών που επέζησαν τις τραγωδίας κατήγγειλε ότι η οικογένειά της έχει δεχθεί απειλές λόγω της συμμετοχής τους στην καμπάνια για αυστηρότερο έλεγχο των όπλων.

Ο David Hogg, που έχασε 17 συμμαθητές του στην επίθεση στο σχολείο του στις 14 Φεβρουαρίου, έχει γίνει έκτοτε μια απ’ τις κύριες φωνές στη συζήτηση για τα όπλα που έχει ξαναφουντώσει έκτοτε.

Η μητέρα του,  Rebecca Boldrick, που προέβη στην καταγγελία, δήλωσε στην Washington Post ότι: «Έχω πολλή πίεση. Είμαι θυμωμένη και εξαντλημένη. Αλλά πολύ περήφανη».

Δεν είναι όμως ο μόνος που έχει δεχθεί τέτοιες απειλές. Ένας άλλος μαθητής, ο 17χρονος Cameron Kasky είπε ότι αισθάνθηκε πίεση να αποχωρήσει απ’ το Facebook  μετά τις απειλές κατά της ζωής του από «ανθρώπους της NRA», δηλαδή απ’ την Εθνική Ένωση Όπλων.

Την περασμένη εβδομάδα μαθητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω απ’ τον Λευκό Οίκο με αίτημα την εφαρμογή αυστηρότερης νομοθεσίας στην οπλοκατοχή.

Απ’ την επίθεση στο σχολείο του Πάρκλαντ έχασαν την ζωή τους 17 άνθρωποι και άλλοι 14 τραυματίστηκαν, όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Νίκολας Κρουζ άνοιξε πυρ με ημιαυτόματη καραμπίνα. Ο δράστης είχε πάρει μέρος σε ασκήσεις που διοργάνωσε η παραστρατιωτική οργάνωση λευκών εθνικιστών, Republic of Florida, όπως επιβεβαίωσε ο ηγέτης της, και είχε ήδη απασχολήσει το FBI όταν δημοσίευσε βίντεο όπου εμφανίζεται να κόβει το χέρι του.

Με πληροφορίες από Newsweek,(AP Photo/Rich Schultz)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα