Απέσυραν άγαλμα γιατρού που πειραματιζόταν σε υποδουλωμένες γυναίκες

Το άγαλμα του γιατρού που πειραματιζόταν σε υποδουλωμένες γυναίκες

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN το άγαλμα του Dr. James Marion Sims βρισκόταν στο Σέντραλ Παρκ

Η απόφαση πάρθηκε από την Δημόσια Επιτροπή της Νέας Υόρκης, ύστερα από την απόφαση του εκατοστού ένατου Νεοϋρκέζου δημάρχου Bill de Blasio να συγκροτήσει ειδική ομάδα για την καταστολή των διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα για τα ομοσπονδιακά αγάλματα.

Οι αρχές της πόλης θα μετακινήσουν το άγαλμα , το οποίο ανεγέρθη το 1894, στο νεκροταφείο Greenwood στο Μπρούκλιν της Νέα Υόρκης, όπου θάβεται ο Sims, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του δημάρχου.

Η επιτροπή σχεδιασμού ψήφισε τη Δευτέρα με ομοφωνία 7-0, την απόφαση μετακίνησης του αγάλματος.

Ο Dr. James Marion Sims ήταν χειρούργος τον 19ο αιώνα , που πραγματοποιούσε πειράματα σε γυναίκες, ειδικότερα σε αυτές που έγχρωμες που ήταν σκλάβες

Επίσης, Ο Sims θεωρείται στον επιστημονικό κλάδο του πρωτοπόρος στον τομέα της γυναικολογίας. Μία από τις πλάκες που βρίσκονται δίπλα στο άγαλμα του στο Central Park φέρει ως επιγραφή «Το λαμπρό του επίτευγμα εκτόξευσε τη φήμη της αμερικανικής χειρουργικής σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πηγή: 

CNN

ADVERTISING

SHARE: