Από Δευτέρα οι συνομιλίες πιστωτών με την Αθήνα για το νέο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας

Last meeting of Minister for Finance Gikas Hardouvelis with the representatives of the country`s lenders, at the Greek Ministry for Finance, before their departure. In Athens, on Oct. 7, 2014 /           , , 7 , 2014
Last meeting of Minister for Finance Gikas Hardouvelis with the representatives of the country`s lenders, at the Greek Ministry for Finance, before their departure. In Athens, on Oct. 7, 2014 / , , 7 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα και ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο, στη βάση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters

Οι συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, καθώς τα τεχνικά ζητήματα που καθυστέρησαν τις συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα έχουν επιλυθεί, γνωστοποίησε σήμερα ένας Έλληνας αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας επισήμανε ότι οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα τη Δευτέρα αφού επιλύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα. Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διέψευσε τις αιτιάσεις ότι η ελληνική πλευρά επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση της ομάδας των πιστωτών στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» τόνισε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο μία πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, μετέδωσε ότι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα «έως αύριο το βράδυ» με στόχο την επανέναρξη την επόμενη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε, ωστόσο, την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των πιστωτών στην Αθήνα, αναφέροντας μόνο ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα «τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, Τρόικα, Μνημόνιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο διάδοχος της Λαγκάρντ δεν θα είναι Ευρωπαίος

Guardian: Το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Ανάλυση κόλαφος του ΔΝΤ

SHARE: